Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 67 kJ / 16 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,63 g |
Tuky | 0,04 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut.
Krok 2: Po vychladnutí sloupneme z lilku vrchní slupku nebo vydlabeme dužinu, kterou dáme do misky, osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme.
K rozmačkanému lilku přidáme rozetřený česnek, nasekanou bazalku, necelou lžíci rostlinného oleje (například olivový) a drobně pokrájená rajčata bez vnitřní dužiny se semínky, která můžeme předem spařit a oloupat. Pokud máme rádi sušená v oleji nakládaná rajčata, můžeme je dát místo čerstvých a olej z nich použít místo čistého rostlinného. Množství rajčat záleží na chuti každého, já dávám cca 2-3 dle velikosti. Kdo má rád balsamico, může ho také přidat nebo jím lilek přizdobit při servírování. Krok 3: Po krátkém proležení v chladnu můžeme podávat.
Podáváme ke grilovanému masu nebo zelenině, můžeme jím ochucovat těstoviny, podávat lze i jako salát s pečivem, bruschettou, toustem, bagetkou...
K rozmačkanému lilku přidáme rozetřený česnek, nasekanou bazalku, necelou lžíci rostlinného oleje (například olivový) a drobně pokrájená rajčata bez vnitřní dužiny se semínky, která můžeme předem spařit a oloupat. Pokud máme rádi sušená v oleji nakládaná rajčata, můžeme je dát místo čerstvých a olej z nich použít místo čistého rostlinného. Množství rajčat záleží na chuti každého, já dávám cca 2-3 dle velikosti. Kdo má rád balsamico, může ho také přidat nebo jím lilek přizdobit při servírování. Krok 3: Po krátkém proležení v chladnu můžeme podávat.
Podáváme ke grilovanému masu nebo zelenině, můžeme jím ochucovat těstoviny, podávat lze i jako salát s pečivem, bruschettou, toustem, bagetkou...
Zveřejněno 10. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajský lilek - zdravě a chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8nM3
Moje poznámka
Rajský lilek - zdravě a chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8nM3
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 1 hodinou
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 14 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 19 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 1 hodinou
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 11 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 13 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 13 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 14 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 14 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 14 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 14 hodinami
Tématické fráze:
lilek co s nim
Suroviny:
lilek,
sůl,
pepř mletý,
bazalka čerstvá,
česnek,
rajče,
olej,
Komentáře (1)