Kedlubnová omáčka s koprem
Tato kedlubnová omáčka má dvě varianty. Jednu jemnější, se smetanou ke šlehání, která se přidává do pokrmu ještě před koncem vaření. A druhou výraznější s hustou zakysanou smetanou, která se přidá až do hotové omáčky. Která verze bude chutnat vám?
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 675 kJ / 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,59 g |
| Tuky | 40,10 g |
| Vláknina | 14,33 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 47,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a kedlubnu oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, kedlubnu na kostičky, nebo na hranolky.
Krok 2: Cibuli osmažíme na másle, nebo na oleji. Přidáme kedlubnu a vše spolu krátce restujeme.
Krok 3: Zaprášíme moukou a ještě krátce restujeme. Za stálého míchání přilijeme vývar a osolíme. Vaříme přiklopené poklicí do změknutí kedlubny.
Krok 4: První možnost (pro smetanu ke šlehání) je, že přilijeme smetanu a přisypeme nasekaný kopr. Omáčku dochutíme troškou cukru a octa, případně ještě dosolíme a můžeme podávat.
Krok 5: Druhá možnost je, že po změknutí kedlubny přidáme krátce povařit kopr, případně ještě dosolíme a odstavíme. Do odstavené omáčky vmícháme hustou zakysanou smetanu pokojové teploty a můžeme podávat.
Krok 6: Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a natvrdo vařeným nebo ztraceným vejcem, případně s plátkem vařeného hovězího masa.
Zveřejněno 24. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubnová omáčka s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjPY
Moje poznámka
Kedlubnová omáčka s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjPY
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 9 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 9 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 34 minutami
Francouzské palačinky
káťa před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 7 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 8 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 8 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 8 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 8 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 8 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 8 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnová omáčka s masem,
kedlubnova omacka,
omacky kedlubny,
kedlubmova omacka s koprem,
kerlubkova omáčka s vejcem,
kedlúbnova omacka se smetanou,
kedlubnovy privarok,
kedlubnova omáčka s vejcem,
recept na kedlubnovou omáčku s vepřovým masem a se smetanou,
kedlubnová koprovka,
kedlubnova-omacka,
recepty-omáčky,
výborná kedlubnová omacka,
v tomhle kedlubnová omáčka,
omáčky recepty,
kedlubnova omacka top recepty,
kedlubnová omáčka videorecept
Suroviny:
kedlubna,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
smetana ke šlehání,
kopr čerstvý,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (6)