Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 795 kJ / 1 385 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,08 g |
| Tuky | 101,12 g |
| Vláknina | 24,32 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,73 g |
| Sůl | 4,01 g |
| Sacharidy | 73,80 g |
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova.
Opečené naskládáme do zapékací misky. Krok 2: Do pánve přidáme trochu oleje a vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou slaninu a fenykl, který můžeme trochu podrtit v hmoždíři. Necháme restovat asi 3-4 minuty, pak přihodíme česnek nakrájený na plátky a necháme ještě minutu restovat.
Přilijeme víno a ocet, necháme chvilku povařit. Krok 3: Pak vlijeme plechovku rajčat, přihodíme snítky rozmarýnu a tymiánu, skořici, osolíme a opepříme.
Jakmile se směs začne vařit, přelijeme ji na opečené plátky masa a zapékací misku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, až maso změkne. V polovině pečení maso v misce obrátíme. Krok 4: Na posledních pár minut do misky přihodíme olivy. Upečené plátky posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s polentovou nebo bramborovou kaší, hodí se i šťouchané brambory.
Zveřejněno 14. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavé vepřové plátky po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq4Y
Moje poznámka
Voňavé vepřové plátky po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq4Y
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 13 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 15 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 16 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 3 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 4 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 6 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 6 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 7 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 7 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 8 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 8 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 9 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 10 hodinami
Tématické fráze:
vepřové po toskánsku,
vepřové po toskánsko,
vepřové plátky,
vepřové maso po toskánsku,
veprove kotlety po toskansku,
recept veprove po toskánsku,
upecene veprove platky,
recepty z veproveho,
veprove maso po toskánsko,
vepřová pečené po toskánsko,
žampiony po toskánsku,
kotleta po toskánsku,
veprovy platek po toskánsku,
maso po toskansku,
vepřové maso recepty po toskánsko,
vepřová pečeně po toskánsku,
co z veprovych platku,
vepřové plátky v mouce
Suroviny:
plátek vepřový,
mouka hladká,
cibule,
slanina,
fenykl,
česnek,
víno červené suché,
ocet vinný,
rajče,
rozmarýn,
tymián čerstvý,
skořice,
cukr třtinový,
sůl,
pepř,
olivy černé,
petrželka,
olej olivový
Komentáře (1)