Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 795 kJ / 1 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 101,12 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,01 g |
Sacharidy | 73,80 g |
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova.
Opečené naskládáme do zapékací misky. Krok 2: Do pánve přidáme trochu oleje a vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou slaninu a fenykl, který můžeme trochu podrtit v hmoždíři. Necháme restovat asi 3-4 minuty, pak přihodíme česnek nakrájený na plátky a necháme ještě minutu restovat.
Přilijeme víno a ocet, necháme chvilku povařit. Krok 3: Pak vlijeme plechovku rajčat, přihodíme snítky rozmarýnu a tymiánu, skořici, osolíme a opepříme.
Jakmile se směs začne vařit, přelijeme ji na opečené plátky masa a zapékací misku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, až maso změkne. V polovině pečení maso v misce obrátíme. Krok 4: Na posledních pár minut do misky přihodíme olivy. Upečené plátky posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s polentovou nebo bramborovou kaší, hodí se i šťouchané brambory.
Zveřejněno 14. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavé vepřové plátky po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq4Y
Moje poznámka
Voňavé vepřové plátky po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq4Y
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 23 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 1 hodinou
Krenex
dragomirac před 3 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 3 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 3 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 3 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 4 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 4 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřové po toskánsku,
vepřové po toskánsko,
vepřové plátky,
vepřové maso po toskánsku,
veprove kotlety po toskansku,
recept veprove po toskánsku,
upecene veprove platky,
recepty z veproveho,
veprove maso po toskánsko,
vepřová pečené po toskánsko,
žampiony po toskánsku,
kotleta po toskánsku,
veprovy platek po toskánsku,
maso po toskansku,
vepřové maso recepty po toskánsko,
vepřová pečeně po toskánsku,
co z veprovych platku,
vepřové plátky v mouce
Suroviny:
plátek vepřový,
mouka hladká,
cibule,
slanina,
fenykl,
česnek,
víno červené suché,
ocet vinný,
rajče,
rozmarýn,
tymián čerstvý,
skořice,
cukr třtinový,
sůl,
pepř,
olivy černé,
petrželka,
olej olivový
Komentáře (1)