Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 375 kJ / 1 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,18 g |
Tuky | 92,18 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 2,92 g |
Sůl | 7,28 g |
Sacharidy | 42,30 g |
Postup přípravy
Špenát opereme a necháme okapat. Krok 2: Bůčkový plát umyjeme, osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Krok 3: Na troše oleje osmažíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita a necháme vychladnout. Krok 4: Do misky vyklepneme vajíčka, pořádně vidličkou rozšleháme, přidáme hrášek, nasekanou pažitku, vychladlou cibuli, osolíme, opepříme a nalijeme do vymazaného pekáčku (velikost volíme dle velikosti masa) a dáme do trouby.
Pečeme na 150 °C, dokud vejce neztuhnou. Vaječnou omeletu necháme vychladnout. Krok 5: Plát masa položíme na potravinářskou fólii, poklademe plátky sýra, na ně rozložíme listy špenátu, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami kapie a položíme vaječnou omeletu.
Na to dáme klobásky, pomocí potravinářské fólie pevně smotáme a dáme na hodinu do mrazáku ztuhnout. Krok 6: Jakmile je roláda trochu ztuhlá a drží pohromadě, sundáme fólii, zajistíme potravinářským provázkem a dáme péct do vymazaného, cibulí vyskládaného pekáče a trochu podlijeme vodou. Krok 7: Přikryté pečeme 20 minut na 200 C° a potom již na 100 C°, cca 1,5 hodiny. Zkontrolujeme, přelijeme výpekem a už nepřikryté dopečeme na barvu. Krok 8: Servírujeme pokrájené na plátky, s pečenou cibulí a s jakoukoliv úpravou brambor.
Zveřejněno 22. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/goVj
Moje poznámka
Barevná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/goVj
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Tématické fráze:
bůčková rolada,
recepty bučkova rolada,
bučková roláda recept,
roláda z bůčku,
recept bučková rolada,
buckove rolady,
recept na buckovou roladu,
z bucku rolada,
recepty z bučku,
jak udělat bučkovou roládu,
bůčková roláda recepty,
bůčkový plát,
recept na bučkovou roláda,
bůčková roláda plněná nádivkou,
rolada buckova,
recept roláda,
pikantní roláda z bučková,
jak udelat buckovou na roládu,
bůčková roláda,
bučková roláda vejce kapie
Suroviny:
vejce,
cibule,
špenát baby,
sýr plátkový,
klobása pikantní,
kapie červená,
hrášek,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
olej,
petrželka,
kapie žlutá
Komentáře (21)
Jako obvykle po přečtení receptu od Medanka upadám do deprese