Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec)
Bramborový džuveč s vepřovým masem je lahodné a syté jídlo, které kombinuje šťavnaté vepřové maso s bramborami, paprikami a rajčaty. Tato tradiční balkánská specialita je ideální pro rodinný oběd nebo večeři.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 040 kJ / 1 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,18 g |
| Tuky | 33,51 g |
| Vláknina | 28,48 g |
| Cholesterol | 488 mg |
| Sodík | 469 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 107,70 g |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200-220°C. Krok 3: Připravte si hluboký pekáč nebo velkou zapékací mísu. Brambory a poslední rajče nakrájejte na plátky zhruba 0,5-1 cm. Brambory rozdělte na 3 části a první vyskládejte na dno pekáče. Zlehka osolte. Na ně navršte rovnoměrně 1/2 podušené směsi, pak opět brambory, směs a poslední vrstvu tvoří opět brambory. Osolte a navrch poklaďte plátky rajčat. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a vložte do trouby. Přikryté pečte min. hodinu, dokud brambory ve všech vrstvách nejsou měkké. Poté odklopte a dopečte ještě posledních 10-15 minut.
Zveřejněno 5. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n1J4
Moje poznámka
Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n1J4
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 15 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 15 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 16 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 2 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 3 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 10 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 12 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 13 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 14 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 14 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 15 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 16 hodinami
Tématické fráze:
džuveč s maso s bramborem,
džuveč s bramborem,
jak se připravuje džuveč
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
brambory,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
fazolky zelené,
zelí bílé hlávkové,
cuketa,
protlak rajčatový,
saturejka,
paprika sušená sladká,
koření čubrica,
pepř mletý,
olej,
sůl
Komentáře (2)