Zeleninová pasta (bujonka)
Zeleninová pasta z čerstvé sezónní zeleniny má hustou a koncentrovanou chuť. Zavařenina, která okamžitě dodá hloubku polévkám, omáčkám i těstovinám. Připravte si polotovar, se kterým bude vaření jedna radost.
Suroviny pro 1 dávka
4 sklenice o objemu 520 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 262 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,57 g |
Tuky | 21,79 g |
Vláknina | 32,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 72,28 g |
Sůl | 180,62 g |
Sacharidy | 62,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistíme zeleninu a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Na másle podusíme cibuli. Přidáme zeleninu, koření a po 10 minutách i sůl. Necháme asi 20-30 minut dusit.
Krok 3: Poté směs rozmixujeme. Dáme zpět do kastrolu a ještě 10 minut necháme dusit, aby se vyvařila tekutina.
Krok 4: Nandáme do vymytých skleniček, očistíme hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 80 °C.
Zveřejněno 23. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová pasta (bujonka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQrv
Moje poznámka
Zeleninová pasta (bujonka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQrv
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 32 minutami
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 52 minutami
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 1 hodinou
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 1 hodinou
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 1 hodinou
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 3 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 4 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 5 hodinami
Suroviny:
cuketa,
mrkev,
celer,
celer řapíkatý,
rajče,
cibule,
česnek,
brambory,
list celerový,
libeček,
olej řepkový,
sůl,
houby sušené,
chilli,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (2)