Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 642 kJ / 6 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 359,50 g |
Tuky | 308,67 g |
Vláknina | 55,49 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,12 g |
Sacharidy | 511,36 g |
Postup přípravy
Po osmahnutí necháme odležet nejlépe do druhého dne. Krok 3: Druhý den dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme jednu hodinu.
Po upečení vyhodíme koření a rozmixujeme, přidáme smetanu, do které zamícháme polohrubou mouku a povaříme 10 minut. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou a na talíři dozdobíme brusinkami a šlehačkou. Krok 4: Houskový knedlík:
Do hlubší mísy si prosejeme mouku se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek.
Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme lžičkou krupicového cukru. Krok 5: Na takto připravené droždí nalijeme 3-4 lžíce vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Během čekání na kvásek pokrájíme obě housky na drobné kostičky.
Ve zbylém mléce dobře rozšleháme vejce. Krok 6: Na vzešlý kvásek přilijeme mléko s rozšlehaným vejcem.
Nejlépe širší vařečkou dobře zpracujeme v těsto.
Přibližně po 3 minutách hnětení těsta přidáme pokrájené žemle. Krok 7: Těsto opět důkladně propracujeme vařečkou a nakonec lehce zaprášíme polohrubou moukou.
Mísu s těstem přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme 40 minut kynout. Krok 8: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rukami ještě chvíli prohněteme. Krok 9: Z hotového těsta připravíme dvě přibližně stejné šišky a necháme 10-15 minut odpočinout.
Nakynuté knedlíky vaříme v osolené vodě z každé strany 9 minut a poté vyjmeme opět na vál.
Uvařené houskové knedlíky nakrájíme pomocí režné nitě a servírujeme na talíř.
Zveřejněno 1. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQxK
Moje poznámka
Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQxK
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 6 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 20 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 6 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 7 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 8 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 8 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 8 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 9 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 10 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 11 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 13 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 13 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
máslo,
petržel,
cibule,
mrkev,
celer,
citron,
olej,
cukr krupice,
ocet,
brusinky,
hořčice plnotučná,
vývar hovězí,
smetana,
mouka polohrubá,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
bobkový list,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
vejce,
houska,
sůl,
cukr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.