Džem z jeřabin
Trpké a pikantní plody černého jeřábu - arónie, jsou doslova vitamínovou bombou. Připravte si příjemně kořeněný džem a uchovejte si vitamíny i na zimu. Skvěle se hodí i jako doplněk ke svíčkové či zvěřině.
Suroviny pro 1 dávka
6 skleniček po 250 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 927 kJ / 3 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,08 g |
Tuky | 10,25 g |
Vláknina | 65,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 701,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z jeřabin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86L2
Moje poznámka
Džem z jeřabin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86L2
Nejnovější recepty
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 2 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 16. 9. 2025 16:01:02
Kuřecí karí
Přidáno 16. 9. 2025 14:02:01
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 1 hodinou
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 2 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 3 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 4 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 4 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 5 hodinami
Tématické fráze:
jeřabiny,
marmeláda z černé jeřabiny,
marmeláda z jeřabin,
černé jeřabiny džem,
jedlé jeřabiny,
jerabina,
jeřabiny recept,
jeřabinový džem,
černé jeřabiny marmeláda,
jeřabina jedlá,
džem z černé jeřabiny,
černá jeřabina džem,
jeřabiny recepty,
marmeláda z černých jeřabin,
jedlé jeřabiny recept,
černý jeřáb džem,
černá jeřabina marmeláda,
jedlá jeřabina,
jeřabiny jedlé,
černé jeřabiny
Suroviny:
jeřabiny,
cukr,
skořice mletá,
rum
Komentáře (17)
No jo, no..., to je snad ironie, Aronie se slivovicí
Ale když vám to chutná...
monikaK:
Jedlé mají lístky ez zoubků a jsou chutně nakyslé, nejedlé jsou zoubkaté a příšerně hořké, dobrou chuť..http:///www.toprecepty.cz/recept/7545-dzem-z-jerab...
jedle jsou ty, ktere maji listky do poloviny zoubkovane.
plody maji "bubaka" ve tvaru krizku.
TAKY PRÁVĚ VAŘÍM