Tvarohové vdolky
Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou porcí povidel a drobenky. Jakmile se z trouby začne linout omamná vůně, budete muset odhánět celou rodinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 874 kJ / 6 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,86 g |
| Tuky | 267,42 g |
| Vláknina | 23,40 g |
| Cholesterol | 999 mg |
| Sodík | 3,92 g |
| Sůl | 9,57 g |
| Sacharidy | 827,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a přidáme 100 ml vlažného mléka. Důkladně rozmícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 15 minut).
Krok 2: Do mísy od robota prosejeme mouku, přidáme cukr, kvásek, vejce, zbytek mléka a rozpuštěné máslo (nebo Heru). Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu (asi 60 minut).
Krok 3: Mezitím smícháme suroviny na tvarohovou náplň a prozatím ji odložíme bokem.
Krok 4: Z másla, cukru a mouky ručně vypracujeme drobenku.
Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Velký nízký plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem.
Krok 6: Z vykynutého těsta na vále vytvoříme 12 kousků, ze kterých vytvarujeme placičky. Lžičkou na ně rozdělíme tvarohovou náplň a opatrně ji zabalíme do těsta. Bochánky pokládáme v dostatečných rozestupech na připravený plech.
Krok 7: Každý bochánek roztáhneme prsty do placky, kterou potřeme povidly (nebo marmeládou) a posypeme drobenkou. Okraje pomažeme rozpuštěným máslem.
Krok 8: Vdolky necháme na plechu ještě chvíli kynout a vložíme je do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Krok 9: Před podáváním vdolky pocukrujeme.
Zveřejněno 19. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrE7
Moje poznámka
Tvarohové vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrE7
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 1 hodinou
Likérové špičky
Sahula před 3 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 5 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 5 hodinami
Tématické fráze:
vdolky s tvarohem,
vdolky z tvarohového těsta,
vdolky recept,
tvarohový vdolek,
tvarohová náplň na vdolky,
vdolky,
pečené tvarohové vdolky,
hanácké vdolky,
tvarohove vdolky s povidly,
hanácké vdolky recept,
tvarohová náplň do vdolků,
nápln na vdolky,
recept vdolky,
vdolky z tvarohem,
vdolky s tvarohem recept,
tvarohová pěna na vdolky,
vdolky s tvarohem a povidly,
tvarohové těsto na vdolky,
vdolky do trouby,
vdolek s tvarohem
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
droždí,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
máslo,
tvaroh,
vejce,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
cukr krupice,
rozinky,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
povidla švestková
Komentáře (63)
Děkuji fotky
Což o mně se říct nedá.
Zkušené kuchařinky si určitě řeknou : že je to hloupý dotaz . . .