Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 772 kJ / 902 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,40 g |
| Tuky | 84,53 g |
| Vláknina | 7,08 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáček si vymázneme olejem (sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny.
Krok 2: V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata, tymián, pepř, nové koření, bobkové listy, osolíme a chvíli podusíme.
Krok 3: Pak přendáme do pekáčku na anglickou slaninu, na něj si vyskládáme uzené maso nakrájené na plátky, malinko ho posypeme pepřem, můžeme přidat pivo a dáme odkryté zapéct, až bude maso hezky dohněda.
Zveřejněno 19. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní uzené na kyselém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYm8
Moje poznámka
Pikantní uzené na kyselém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYm8
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 12 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 7 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 7 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 8 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 9 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 9 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 9 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 10 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 10 hodinami
Tématické fráze:
kyselé zelí recept,
kyselé zelí,
jak uvarit zeli,
uzene na zeli,
uzene v zeli,
jak uvařit kyselé zelí,
kysele zeli recepty,
kyselé zelí s uzeným,
kyselé zelí nejlepší recepty,
uzené zelí,
uzené a zelí,
pikantní zelí,
kyselé zelí a uzeným,
uzená žebra na zelí,
recept na kyselé zelí,
jak správně uvařit kyselé zelí,
moravské uzené maso,
recept kysele zeli,
zelí kyselé,
zelí uzené
Suroviny:
uzené moravské,
slanina anglická,
zelí kysané,
rajče,
cibule,
bobkový list,
tymián,
pepř,
koření nové koření,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
olej,
pivo světlé
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Antonie - dávat k české klasice nacíc k tzv.hotovce, Tabasco,Harrisu ap. je naprostý nesmysl.
Suzana - naprostý souhlas, ale s tím tady nic nenaděláte.Pořád to funguje.
Já mám za to, že tohle není až tak úkorně o těch bodech dal-nedal, uvařil-neuvařil
Vždyť nejde o život, ani se z toho nestřílí a chleba taky levnější nebude ne