Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času, ale nikdo nebude litovat, protože je zkrátka vynikající. Doporučujeme uvařit této polévky větší množství, aby vám nepochybělo.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
Moje poznámka
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Tématické fráze:
arbat praha,
boršč,
pirožky ze slovanského domu,
arbat na příkopech,
boršč recept,
borč-polévka,
boršč z vepřového masa,
arbat hranolky,
top recepty boršč,
boršč bez masa,
nejlepsi borsc,
restaurace arbat,
arbat,
arbat v praze,
restaurace arbat praha,
boršč v jednom hrnci,
boršč ze tří druhů masa,
boršč v praze,
hranolky z arbatu,
borst
Suroviny:
přední hovězí,
plec vepřová,
kýta vepřová,
špek,
kost hovězí,
cibule,
řepa červená,
zelí bílé,
mrkev,
petržel,
celer,
rajče cherry,
protlak rajčatový,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
máslo,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
ocet,
šťáva citronová,
pepř mletý,
sůl,
smetana zakysaná,
kopr
Komentáře (92)
hosta:
Ahoj, já teď opravdu nevím kam a komu poslat komentář k bořšči.Ale já jsem pamětník. Ta restaurace,o které tu teď tolik diskutujete se v letech 1968-19.. jmenovala Restaurace Moskva,sídlila na Příkopech tam co bývalo kino Sevastopol.Nyní Brodway. Žádný Arbat. To přišlo opravdu až později v 90. letech.Chodila jsem naproti do školy SPŠE Na Příkopě 16 v letech 1968 ap. do Moskvy jak se jí tenkrát říkalo, jsme opravdu chodili na ten bořšč. Stál 5 Kč. V životě už nikdy jsem lepší a poctivější bořšč nejedla.Takže původně žádný Arbat.