Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
Pečená vepřová žebra, to je přímo hitparáda. A když je necháte dostatečně odležet v lahodné marinádě, o to větší chuťový zážitek vás čeká. V našem receptu nesmí chybět česnek a pivo, které masu dodá křehkost a šmrnc.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
4-6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 9 475 kJ / 2 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,52 g |
Tuky | 200,17 g |
Vláknina | 5,88 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 408 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Poděkování za vytvoření mého jubilejního 100 receptu (proto jubilejní) zde na TOPkách patří řeznictví v Brně na rohu ul. Příční-Bratislavská, kde mají uzená vepřová žebra tak luxusní, že jinde by to bylo prodáváno jako uzený vepřový bok. Děkuji a jdu slavit!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 5. 2015 07:12
Bratránku já Tě zab**ju..další úžasně vypadající recept na žebra....asi navštívím brzo řezníka..
5. 4. 2012 13:52
Lidi, já jsem myslel, že tady najdu komentáře jak vám recept chutnal. Tady každej akorát píše, že to bude dělat, ale jak to dopadlo, jestli se všichni olizovali, se už nedozvíme
8. 1. 2012 09:23
koupila jsem uzena žebírka tak to zkusím dnes udělat s manželem to moc milujeme tak doufám že i my budeme spokojení :)
1. 8. 2011 19:27
Recept je skvělý, ale dnes sehnat "dobré uzené" je problém. Každé vypadá, jak když ho vytáhneš z kádě s kyselinou. Já je alespoň na půl hodiny povařím jen tak ve vodě s pocitem, že se to chem. svinstvo alespoň trochu dostalo pryč. Peču až druhý den po vystydnutí. To ovšem platí i třeba pro koleno.
20. 7. 2010 18:39
Díky - vyzkouším, najít dobré řeznictví je jako najít poklad
20. 7. 2010 18:36
Maris, přímo na kruháči a ta Jesenice je jen kousek dál a tam je to ještě zajímavější
20. 7. 2010 18:34
Isahu díky, do Kunratic jen seběhnu s kopečka, až budu zase v Praze, tak se tam stavím
20. 7. 2010 18:31
Maris, Kunratice - dokonce tam měli u uzené oháňky, už jsou v troubě...a jedno ještě lepší je na kraji Jesenice...
20. 7. 2010 18:17
Jste tady provokatéřiNádherné fotky od všech
Taková krásná žebírka u nás nemáme,ale nechám si chutnat alespoň z monitorubodík jede+
Taková krásná žebírka u nás nemáme,ale nechám si chutnat alespoň z monitorubodík jede+
20. 7. 2010 18:03
Otíku, boda už jsem ti dala dřív a teď jsem ti přidala fotku akorát, že uzená žebírka nejsou z trouby, ale pečená na grilu Přivezla mi je Šavlinka
20. 7. 2010 17:58
Isahu, prozraď, kde je řeznictví s velkým Ř, za dobrým řeznictvím bych šla světa kraj
20. 7. 2010 17:42
právě jsem objevila úžasné řeznictví s velkým Ř a koupila luxusní uzená žebírka...ruce mi ještě voní, jak jsem je schovávala do lednice...a pak jsem objevila tento recept - sakra, to je den , takže v nejbližší době bude hostina...
9. 6. 2010 09:54
Tak už je dělám podruhé....u mě jste žebírkový bůh...to není jídlo,to je slast...to se prostě nedá popsat...mooooc děkuji za tenhle recept
22. 3. 2010 21:18
Žebírka patří k nejoblíbenějším jídlům u nás a u mě osobně vedou ta uzená... Moc pěkný receptík...
21. 3. 2010 20:27
Uzená žebírka s manželem milujeme. Máme rádi chuť a vůni uzeného a pak obíračku. Otto, chci se zeptat na délku pečení. Není 3 hodiny na pečení moc? Tak dlouho se peče husa. Naložená žebírka musí být upečena o hodně dřív. Za marinádu posílám bodíka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak připravit pečené jedlé kaštany. Můžete je péct v troubě, na grilu i na pánvi
Retro okénko: Citrusové želé obalené v cukru stálo kdysi 3 Kčs. Prodává se i dnes, ale můžete si podobné vyrobit i doma
Další recepty
Tématické fráze: pečená žebra v troubě vepřová žebra uzena žebra na medu veprove zebra veprova zebra recept pečená žebra na medu pecena uzena zebra na medu pečená uzená žebírka pečená vepřová žebra na medu uzená žebírka pečená recept uzená žebírka marináda na pečená žebra příprava uzených žeber naložení žeber marináda na vepřová žebra recepty z uzenych zeber zebra recept uzene zebra na medu peceni uzenych zeber pečená žebra na medu recept
Suroviny: žebra uzená, česnek, pivo světlé, koření grilovací, olej, sůl, pepř mletý, cibule
Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2jr
31 názorů