Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky velmi dobré

Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min Doba přípravy dle množství okurek.

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, Doba přípravy dle množství okurek.)

19. 7. 2010 08:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie208 kJ / 50 kcal
Bílkoviny1,41 g
Tuky0,21 g
Vláknina4,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy9,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

27. 7. 2010 21:32

Zuzko, když jsme okurky dělali poprvé, měla jsem obdobné pocity jako Ty. Ale při dalších akcích už si každý vypracuje svůj systém a jede to jako po másle. ;-) Jen na své chuti bych tento recept nestavěla, ale když se setkal vždy s velkým ohlasem, dovolila jsem si ho dát k dispozici všem. ;-):-):-p

suzanna

27. 7. 2010 09:08

Včera jsem měla zavařovací den a došlo i na tyhle okurky. Osobně musím říct, že mi to přijde pracnější, než používat nálev - tam vše vhodím, svařím a zalívám. Tady musím odpočítávat a odměřovat ingredience do každé sklenice:-S. Prostě mi to přišlo pracné a zdlouhavé. Ale jestli budou dobré, tak to za to rozhodně stálo:-D:yes:
Jéé, Rebeko, taky mi po zavaření zůstala na dně ta cukrová krusta. Bála jsem se, že jsem něco opomenula, ale když to máš i ty, tak je to asi normální:-8.
Tak teď jen čekat, a pak ochutnat. Ale fakt nevím, jestli to vydržím, nejradějí bych ochutnala hned, ale to bych si asi nepochutnala:-8:-))
Kaaždopádně, Yanull, děkuji za recept, je to zase něco jiného, než na co jsme zvyklí:-K

rebeka rebeka

26. 7. 2010 21:52

petrželko,bobkáč je tam taky,ale suchý:-D:-Dto,co myslíš ty,je asi višňový list;-)

yanull yanull

26. 7. 2010 21:11

Petrzelko, nevím, co přesně myslíš, ale do těch okurek se dává vinný nebo višňový list a Rebi měla višňový ;-)

petrzelka

26. 7. 2010 20:33

rebečko,ty máš na fotce čerstvý bobkový list,nebo se mi to zdá?

yanull yanull

26. 7. 2010 20:24

Rebi - Naděnko,:-K moc děkuji za fotodokumentaci,:-8 jesttli vám ty okrudky budou chutnat tak, jako mně se líbí tvoje fotky, tak bude spokojenost oboustranná. :yes:;-):-):-K

rebeka rebeka

26. 7. 2010 17:57

tak dokonáno jest:-Dvčetně fotek:-8..tak jsem zvědavá,jaké bodou..leta jsem dělávala tyto,osvědčené a rodinou velmi oblíbené;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/6028-okurky-z-brec... za měsíc písnu;-)jestli ovšem tak dlouho vydržím....jako ..čekat:-D:-D

Jenda1 Jenda1

20. 7. 2010 21:14

Jani, přestože mám svůj "zaručený" recept:-), určitě vyzkouším;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +11

Dana61

19. 7. 2010 15:57

Yanull, dělám velmi podobný poměr - vyzkouším i tyhle a skořici dávám vždy - místo celé může být i špetka mleté - zaručuje chuť téměř dokonalých znojemských okurek :yes::yes:

pipre pipre

19. 7. 2010 15:32

Léta dělám nálev a pokaždé mi buď zbude nebo chybí, takže nyní to zkusím také takto. Pro zkoušku bych dala do jedné, dvou sklenic i tu skořici, jen vinný nebo višňový list nemám.:yes:+8

magdalenka magdalenka

19. 7. 2010 11:57

Asi 20 rokov robím uhorky takto (a kompóty tiež bez varenia cukrového nálevu.) A uhorky mám vždy trochu odlišné - podľa počtu guličiek korenia, podľa momentálnych korenín...ale nedávam cesnak ani škoricu...
Vlastne sa čudujem, že som kedysi tiež varila lák...
Recept si zaslúži veľké plusisko!

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 7. 2010 11:54

Yanul děkuji za super receptík;-)Také špatně odhaduji množství nálevu,sobotní dopoledne bude zavařovací,ukládám a bodík posílám+1:yes:

jahoda jahoda

19. 7. 2010 11:30

Tento recept dělávám už léta (bez skořice), je dobrý právě i tehdy, pokud dělám s uvařeným nálevem a nálev nevyjde. Zbylé sklenice doplním kořením a česnekem, octem a doliji studenou vodou. :yes:

yanull yanull

19. 7. 2010 11:21

Nadi a Vlastíku, jsem ráda, že tento recept, byť s menšími obměnami, máte vyzkoušený i oblíbený. Mně se právě libí z toho důvodu, že se nesvařuje žádný nálev a každý si tam může dát, co mu chutná. :-p;-)

Nadja Nadja

19. 7. 2010 10:58

:yes:+5.:yes: Už léta dělám podobně.Recept jsem dostala od kolegyně v práci a moc se mi líbil proto,že lze bez problému udělat třeba jen 1 skleničku. Není ani nutné dávat všechny ingredience zde uvedené,i když se tím chuť poněkud pozmění.
Vynechat nelze bobkový list,nové koření,celý pepř,hřebíček,hořčičné semínko,kopr,ocet,vodu a cukr (já dávám sladidlo+cukr).
Pokud mám,dávám na ozdobu kolečka mrkve,proužky papriky a maličké celé cibulky nebo půlkolečka větší cibule.Kdo má rád,může přidat feferonku.
A skutečně jsou výborné.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lak na okurky výborný lák na okurky znojemský dobrý nálev na okurky výborný lák na okurky lak na znojemske okurky recepty z okurek jak dlouho vařit okurky nálev na okurky s cukerinem lák na okurky do sklenice zaváření okurek recept na znojemské okurky výborné nálev na okurky přímo do sklenic lák na okurky bez vaření nálev na znojemské okurky okurky vyborny nalev na okurky nálev na okurky do sklenice lak na okurky s cukerinem znojemský lák na okurky recept na lák na okurky

Suroviny: mrkev, křen, cibule, koření hřebíček, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, skořice celá, kopr, česnek, semínka hořčičná, cukr krystal, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Okurky velmi dobré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkjm