Okurky velmi dobré
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 208 kJ / 50 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 0,21 g |
Vláknina | 4,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 7. 2010 21:32
Zuzko, když jsme okurky dělali poprvé, měla jsem obdobné pocity jako Ty. Ale při dalších akcích už si každý vypracuje svůj systém a jede to jako po másle. Jen na své chuti bych tento recept nestavěla, ale když se setkal vždy s velkým ohlasem, dovolila jsem si ho dát k dispozici všem.
27. 7. 2010 09:08
Včera jsem měla zavařovací den a došlo i na tyhle okurky. Osobně musím říct, že mi to přijde pracnější, než používat nálev - tam vše vhodím, svařím a zalívám. Tady musím odpočítávat a odměřovat ingredience do každé sklenice. Prostě mi to přišlo pracné a zdlouhavé. Ale jestli budou dobré, tak to za to rozhodně stálo
Jéé, Rebeko, taky mi po zavaření zůstala na dně ta cukrová krusta. Bála jsem se, že jsem něco opomenula, ale když to máš i ty, tak je to asi normální.
Tak teď jen čekat, a pak ochutnat. Ale fakt nevím, jestli to vydržím, nejradějí bych ochutnala hned, ale to bych si asi nepochutnala
Kaaždopádně, Yanull, děkuji za recept, je to zase něco jiného, než na co jsme zvyklí
Jéé, Rebeko, taky mi po zavaření zůstala na dně ta cukrová krusta. Bála jsem se, že jsem něco opomenula, ale když to máš i ty, tak je to asi normální.
Tak teď jen čekat, a pak ochutnat. Ale fakt nevím, jestli to vydržím, nejradějí bych ochutnala hned, ale to bych si asi nepochutnala
Kaaždopádně, Yanull, děkuji za recept, je to zase něco jiného, než na co jsme zvyklí
26. 7. 2010 21:52
petrželko,bobkáč je tam taky,ale suchýto,co myslíš ty,je asi višňový list
26. 7. 2010 21:11
Petrzelko, nevím, co přesně myslíš, ale do těch okurek se dává vinný nebo višňový list a Rebi měla višňový
26. 7. 2010 20:33
rebečko,ty máš na fotce čerstvý bobkový list,nebo se mi to zdá?
26. 7. 2010 20:24
Rebi - Naděnko, moc děkuji za fotodokumentaci, jesttli vám ty okrudky budou chutnat tak, jako mně se líbí tvoje fotky, tak bude spokojenost oboustranná.
26. 7. 2010 17:57
tak dokonáno jestvčetně fotek..tak jsem zvědavá,jaké bodou..leta jsem dělávala tyto,osvědčené a rodinou velmi oblíbené
http://www.toprecepty.cz/recept/6028-okurky-z-brec... za měsíc písnujestli ovšem tak dlouho vydržím....jako ..čekat
http://www.toprecepty.cz/recept/6028-okurky-z-brec... za měsíc písnujestli ovšem tak dlouho vydržím....jako ..čekat
20. 7. 2010 21:14
Jani, přestože mám svůj "zaručený" recept, určitě vyzkouším. +11
19. 7. 2010 15:57
Yanull, dělám velmi podobný poměr - vyzkouším i tyhle a skořici dávám vždy - místo celé může být i špetka mleté - zaručuje chuť téměř dokonalých znojemských okurek
19. 7. 2010 15:32
Léta dělám nálev a pokaždé mi buď zbude nebo chybí, takže nyní to zkusím také takto. Pro zkoušku bych dala do jedné, dvou sklenic i tu skořici, jen vinný nebo višňový list nemám.+8
19. 7. 2010 11:57
Asi 20 rokov robím uhorky takto (a kompóty tiež bez varenia cukrového nálevu.) A uhorky mám vždy trochu odlišné - podľa počtu guličiek korenia, podľa momentálnych korenín...ale nedávam cesnak ani škoricu...
Vlastne sa čudujem, že som kedysi tiež varila lák...
Recept si zaslúži veľké plusisko!
Vlastne sa čudujem, že som kedysi tiež varila lák...
Recept si zaslúži veľké plusisko!
19. 7. 2010 11:54
Yanul děkuji za super receptíkTaké špatně odhaduji množství nálevu,sobotní dopoledne bude zavařovací,ukládám a bodík posílám+1
19. 7. 2010 11:30
Tento recept dělávám už léta (bez skořice), je dobrý právě i tehdy, pokud dělám s uvařeným nálevem a nálev nevyjde. Zbylé sklenice doplním kořením a česnekem, octem a doliji studenou vodou.
19. 7. 2010 11:21
Nadi a Vlastíku, jsem ráda, že tento recept, byť s menšími obměnami, máte vyzkoušený i oblíbený. Mně se právě libí z toho důvodu, že se nesvařuje žádný nálev a každý si tam může dát, co mu chutná.
19. 7. 2010 10:58
+5. Už léta dělám podobně.Recept jsem dostala od kolegyně v práci a moc se mi líbil proto,že lze bez problému udělat třeba jen 1 skleničku. Není ani nutné dávat všechny ingredience zde uvedené,i když se tím chuť poněkud pozmění.
Vynechat nelze bobkový list,nové koření,celý pepř,hřebíček,hořčičné semínko,kopr,ocet,vodu a cukr (já dávám sladidlo+cukr).
Pokud mám,dávám na ozdobu kolečka mrkve,proužky papriky a maličké celé cibulky nebo půlkolečka větší cibule.Kdo má rád,může přidat feferonku.
A skutečně jsou výborné.
Vynechat nelze bobkový list,nové koření,celý pepř,hřebíček,hořčičné semínko,kopr,ocet,vodu a cukr (já dávám sladidlo+cukr).
Pokud mám,dávám na ozdobu kolečka mrkve,proužky papriky a maličké celé cibulky nebo půlkolečka větší cibule.Kdo má rád,může přidat feferonku.
A skutečně jsou výborné.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 48 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 12 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 36 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu. Některé způsoby jsou jednoduché
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Jak zavařit okurky. Okurková sezona je v plném proudu. Je čas vyzkoušet ty nejlepší recepty na zavařování
Další recepty
Tématické fráze: lak na okurky výborný lák na okurky znojemský dobrý nálev na okurky výborný lák na okurky lak na znojemske okurky recepty z okurek jak dlouho vařit okurky nálev na okurky s cukerinem lák na okurky do sklenice zaváření okurek recept na znojemské okurky výborné nálev na okurky přímo do sklenic lák na okurky bez vaření nálev na znojemské okurky okurky vyborny nalev na okurky nálev na okurky do sklenice lak na okurky s cukerinem znojemský lák na okurky recept na lák na okurky
Suroviny: mrkev, křen, cibule, koření hřebíček, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, skořice celá, kopr, česnek, semínka hořčičná, cukr krystal, sůl, ocet
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
50 názorů