Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky velmi dobré

Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min Doba přípravy dle množství okurek.

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, Doba přípravy dle množství okurek.)

19. 7. 2010 08:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie208 kJ / 50 kcal
Bílkoviny1,41 g
Tuky0,21 g
Vláknina4,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy9,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vlastimil Mitrovský

19. 7. 2010 10:35

Dávám 2 čajové lžičky cukru + 4 cukeríny, bez vinného listu a česneku a skořice, místo toho kolečko křenu někdy kousíček feferonky, jinak stejně, jen hřebíček jeden a nové koření méně.Každému chutnají moc.

rebeka rebeka

19. 7. 2010 09:04

uloženo,vyzkouší se;-)tobě bodík posílá se:-!:yes::-D

AniCiz

19. 7. 2010 08:42

:yes::-Kuloženo,děkuji

yanull yanull

19. 7. 2010 08:25

Simi, nálev je výborný, jen jsem ho nechtěla tolik chválit a pak mi také vyhovuje to plnění, že se může přizpůsobit, nic nezbývá, ani se nevylévá. ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 7. 2010 08:15

teď už bohužel nezavařuji,ale recept přesto ukládám,zdá se mi velmi dobrý;-),už jen protože nemusím vařit lák,to mě vždy vadilo,hlavně,když mi nevyšel a musela jsem třeba na dvě sklínky dělat nový;-):-D
Kompoty jsem dělala,tak,že se naplnily sklenice,dala lžíce cukru a zalilo studenou vodou,pak zavíčkovat a sterilovat,byla to rychlovka a nikdy se mi nic nepokazilo.;-):-K:-K
:yes:+1:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: lak na okurky výborný lák na okurky znojemský dobrý nálev na okurky výborný lák na okurky lak na znojemske okurky recepty z okurek jak dlouho vařit okurky nálev na okurky s cukerinem lák na okurky do sklenice zaváření okurek recept na znojemské okurky výborné nálev na okurky přímo do sklenic lák na okurky bez vaření nálev na znojemské okurky okurky vyborny nalev na okurky nálev na okurky do sklenice lak na okurky s cukerinem znojemský lák na okurky recept na lák na okurky

Suroviny: mrkev, křen, cibule, koření hřebíček, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, skořice celá, kopr, česnek, semínka hořčičná, cukr krystal, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Okurky velmi dobré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkjm