Falešný španělský ptáček
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a zatáčení masa. Omáčce to na chuti nijak neubere a vy budete sklízet chválu od celé rodiny.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky (plátky naklepeme). Osolíme a lehce opepříme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na kostičky nakrájíme špek, okurku, salám a oloupaná uvařená vejce.
Krok 3: Do rozehřátého oleje vsypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji do zlatova. Pak k ní přidáme maso, které osmahneme.
Krok 4: Přidáme plnotučnou hořčici, vše ještě chvíli mícháme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Občas promícháme a pokud je třeba, přidáme trochu vody.
Krok 5: Když maso změkne, vsypeme do omáčky nakrájený špek, okurku a salám. Ještě povaříme asi 5 minut.
Krok 6: Studenou vodu smícháme se 3 lžícemi hladké mouky a za stálého míchání nalijeme do omáčky (místo moukou ji můžeme zahustit jíškou). Podle potřeby omáčku naředíme vodou.
Krok 7: Pozvolna povaříme dalších 15-20 minut. Nakonec přidáme pokrájená vejce a hotovou omáčku dochutíme.
Krok 8: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešný španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLn
Moje poznámka
Falešný španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLn
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 4 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 6 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 6 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 7 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 7 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 8 hodinami
Tématické fráze:
rozlítané španělské ptáčky,
rozlítaní ptáčci,
falešné ptáčky,
falešní ptáčci,
rozlitane ptacky,
rozlítané ptáčky recept,
recept na rozlitane ptacky,
rozlitani ptacci recept,
španělské ptáčky,
falešní ptáčci recept,
omáčka rozlítaní ptáci,
recept na falešné ptáčky,
rozlítaní ptáčci z vepřového,
recept na rozlítaný ptáčky,
rozlitany ptacky,
rozlítané španělské ptáčky z vepřového,
ptáčky recept,
rozlítané španělské ptáčci,
rozlítaný ptáčci,
falešný ptáčky
Suroviny:
maso hovězí,
vejce,
okurky sterilované,
špek,
salám měkký,
cibule,
hořčice plnotučná,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (200)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
A poznamecka: Rozlitane ptacky - omacka, ani maso - nikdy nemaji stejnou chut, jako klasicke, zabalene spanelske ptacky. Rozlitanci jsou jen rychlejsi, snadnejsi, ovsem mene dobra varianta.