Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 669 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,35 g |
Tuky | 7,49 g |
Vláknina | 8,15 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 892 mg |
Sůl | 2,35 g |
Sacharidy | 18,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
Krok 2: Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a dusíme do měkka cca 60 minut.
Krok 3: Po uvedené době se nám vývar zredukuje, všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku.
Krok 4: Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám.
Krok 5: Zahustíme trochou světlé instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 21. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pekelné dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKOw
Moje poznámka
Pekelné dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKOw
Nejnovější recepty
Tvarohové nanuky
Přidáno před 46 minutami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 19 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 23 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno 31. 7. 2025 05:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
Surmei před 2 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Barbaru před 2 hodinami
Houskové knedlíky
bedrich.ordan97 před 2 hodinami
Pesto z medvědího česneku
jifin před 13 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
MonikaHo před 14 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Rampepurda76 před 14 hodinami
Džem ze žlutých blum
Jarus87 před 14 hodinami
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Kajkajak před 15 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Lucie1001 před 15 hodinami
Tématické fráze:
dršťky,
hovězí dršťky recepty,
dršťky recepty,
hovězí drštky,
jak uvařit drštky,
pikantní dršťky,
recepty na dršťky,
dršťky na smetaně,
dršťky recept,
hovězí drštky recept,
držťky,
hovězí dršťky na smetaně,
recept na drštky,
recepty dršťky,
hovězí dršťky jako potravina,
recept na hovězí držtky,
recepty z drštěk,
recept na hovězi dršťky,
recepty hovězí dršťky,
varime z hovezich drzek
Suroviny:
dršťky,
cibule,
mrkev,
rajče,
nať petrželová,
bobkový list,
koření nové koření,
pasta papriková ostrá,
smetana zakysaná,
jíška světlá instantní,
sůl,
pepř,
klobása,
masox
Komentáře (5)
Ne, není to dlouho. Záleží na tom, jak moc měkké máte dršťky rádi. Spíše počítejte ještě s nějakou půlhodinkou navíc...