Vepřová játra na švestkách
Jemná vepřová játra podušená se sladkými švestkami vytvářejí překvapivě lahodnou kombinaci. Sladkost ovoce zjemní výraznou chuť jater a spolu s kořením vznikne originální jídlo, které stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 510 kJ / 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,46 g |
| Tuky | 84,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 12,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme a odblaníme. Opečeme je na rozpáleném oleji.
Krok 2: Přidáme nakrájenou cibuli, anglickou nakrájenou na proužky a kompotované švestky.
Krok 3: Osolíme, opetříme, přidáme tymián a koření na divočinu, přikryjeme poklicí. Průběžně podléváme šťávou z kompotu.
Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší ozdobené rybízem nebo brusinkami a šlehačkou.
Zveřejněno 3. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZxX
Moje poznámka
Vepřová játra na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZxX
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 2 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Lada008 před 51 sekundami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 48 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 49 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 55 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na švestkách,
játra z divočiny,
srnčí játra,
játra se švestkami,
recepty z jater,
játra se sušenými švestkami,
vepřová játra,
játra se švestkama,
vepřová játra se švestkami,
srnčí játra recept,
veprova jatra recepty,
srnčí na švestkách,
veprova jatra cz.,
játra na šveskách,
jatra susene svestky,
divočina švestky recepty,
buchta se šveskama,
recepty na divočinu.cz,
jatra susene švestkami,
vepřová játra se sušenými švestkami
Suroviny:
játra vepřová,
slanina anglická,
cibule,
olej,
kompot švestkový,
sůl,
tymián,
pepř mletý,
koření na divočinu
Komentáře (9)
Rebeko, sušené švestky jsem neměl, jen tekuté.
Tekutým sluší jiná úprava.....ve štamprli