Vepřová játra na švestkách
Jemná vepřová játra podušená se sladkými švestkami vytvářejí překvapivě lahodnou kombinaci. Sladkost ovoce zjemní výraznou chuť jater a spolu s kořením vznikne originální jídlo, které stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 510 kJ / 839 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,46 g |
Tuky | 84,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 12,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme a odblaníme. Opečeme je na rozpáleném oleji.
Krok 2: Přidáme nakrájenou cibuli, anglickou nakrájenou na proužky a kompotované švestky.
Krok 3: Osolíme, opetříme, přidáme tymián a koření na divočinu, přikryjeme poklicí. Průběžně podléváme šťávou z kompotu.
Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší ozdobené rybízem nebo brusinkami a šlehačkou.
Zveřejněno 3. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZxX
Moje poznámka
Vepřová játra na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZxX
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 7 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 9 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 9 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 9 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 10 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 11 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 11 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 12 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 12 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 13 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na švestkách,
játra z divočiny,
srnčí játra,
játra se švestkami,
recepty z jater,
játra se sušenými švestkami,
vepřová játra,
játra se švestkama,
vepřová játra se švestkami,
srnčí játra recept,
veprova jatra recepty,
srnčí na švestkách,
veprova jatra cz.,
játra na šveskách,
jatra susene svestky,
divočina švestky recepty,
buchta se šveskama,
recepty na divočinu.cz,
jatra susene švestkami,
vepřová játra se sušenými švestkami
Suroviny:
játra vepřová,
slanina anglická,
cibule,
olej,
kompot švestkový,
sůl,
tymián,
pepř mletý,
koření na divočinu
Komentáře (9)
Rebeko, sušené švestky jsem neměl, jen tekuté.
Tekutým sluší jiná úprava.....ve štamprli