Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 108 kJ / 1 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,77 g |
Tuky | 147,45 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 2,82 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 21,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotlety rozřízneme až ke kosti a rozevřeme.
Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky. Krok 2: Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách. Krok 3: Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Krok 4: Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí. Krok 5: Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme.
Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.
Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky. Krok 2: Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách. Krok 3: Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Krok 4: Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí. Krok 5: Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme.
Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.
Zveřejněno 7. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné kotlety s moravským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8VR
Moje poznámka
Plněné kotlety s moravským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8VR
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 46 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 54 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
plněné kotlety,
kotlety plněné zelím,
plněná kotleta,
kotleta plněná zelím,
plněné kotlety se zelím,
plnene kotlety zelim,
plněny kotlet,
vepřové kotlety,
kotlety se zelim,
kotlety recepty se zelím,
plnena kotleta zelim,
kotlety,
kotleta se zelím,
maso plněné zelím,
kotlet plněný zelím,
recepty plněné kotlety,
plněnékotlety,
vepřové maso plněné zelím,
recept na plnene kotlety,
veprove kotlety na hobach
Suroviny:
kotleta,
slanina anglická,
hořčice plnotučná,
cibule,
česnek,
pepř,
vegeta,
jalovec,
sůl,
sádlo,
vegeta,
zelí červené,
slanina anglická vcelku,
cibule,
ocet,
cukr,
sůl
Komentáře (23)