Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 108 kJ / 1 460 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,77 g |
| Tuky | 147,45 g |
| Vláknina | 12,32 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 2,82 g |
| Sůl | 7,00 g |
| Sacharidy | 21,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotlety rozřízneme až ke kosti a rozevřeme.
Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky. Krok 2: Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách. Krok 3: Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Krok 4: Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí. Krok 5: Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme.
Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.
Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky. Krok 2: Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách. Krok 3: Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Krok 4: Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí. Krok 5: Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme.
Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.
Zveřejněno 7. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné kotlety s moravským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8VR
Moje poznámka
Plněné kotlety s moravským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8VR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
plněné kotlety,
kotlety plněné zelím,
plněná kotleta,
kotleta plněná zelím,
plněné kotlety se zelím,
plnene kotlety zelim,
plněny kotlet,
vepřové kotlety,
kotlety se zelim,
kotlety recepty se zelím,
plnena kotleta zelim,
kotlety,
kotleta se zelím,
maso plněné zelím,
kotlet plněný zelím,
recepty plněné kotlety,
plněnékotlety,
vepřové maso plněné zelím,
recept na plnene kotlety,
veprove kotlety na hobach
Suroviny:
kotleta,
slanina anglická,
hořčice plnotučná,
cibule,
česnek,
pepř,
vegeta,
jalovec,
sůl,
sádlo,
vegeta,
zelí červené,
slanina anglická vcelku,
cibule,
ocet,
cukr,
sůl
Komentáře (23)