Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houstičky z domácí pekárny II.

Okouzlí vás svou vůní, měkkou střídou a křupavou kůrkou. Díky domácí pekárně je jejich příprava jednoduchá a výsledek stojí za to. Čerstvé jako z pekařství. Ideální ke snídani, svačině nebo polévce. Můžete je také posypat oblíbenými semínky.

Hodnocení receptu je 4,8 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 104 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 14 min

104 min (90 min příprava + 14 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

10-14 houstiček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 822 kJ /
1 631 kcal
Bílkoviny54,43 g
Tuky26,19 g
Vláknina12,75 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 6,62 g
Sůl16,46 g
Sacharidy287,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny postupně vložíme všechny suroviny (mléko, olej, mouku, sůl, cukr, droždí, bramborového škrobu) a zapneme program těsto. Krok 2: Po skončení programu necháme ještě nakynuté těsto asi 10 minut v pekárně. Krok 3: Na vále vytvoříme houstičky. Dáme na plech a ještě asi 30 minut necháme kynout. Krok 4: Upečeme potřené rozšlehaným vajíčkem a posypané kmínem. Pečeme při 220 °C asi 14 minut.

Zveřejněno 7. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houstičky z domácí pekárny II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wr8R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houstičky z domácí pekárny II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wr8R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jistě chuťově dokonalé houstičky. 😊

Hotovo. Můj druhý pokus v DP. Jsem ráda, že zkušenější pekaři napsali to ohledně mouky. Dala jsem tedy 500g. Teď vidím, že jsem omylem dala dvě lžičky místo 1,5 lžičky sušeného droždí. Nevadí :). Protože nejsem moc zkušená, tak jsem udělala jen něco jako mini rohlíčky a pak plněné rohlíky - šunka sýr. Vše super a recept si ukládám! Těsto bylo vynikající, nelepilo se a výborně se s ním pracovalo.

Skvělé, přidávám foto :-)

Ted jsem je upekl

Povedly se :) s testem se krásně pracovalo, vypadají pěkně, uvidíme, co na ně řeknou ti mi jedlici :)

Dopečeno. Jen jsem tedy přidala dost mouky při zpracování. Těsto bylo dost řídké. Jsou výborné, přidávám bodík. :-)

vynikající, dělala jsem dnes a zítra budu dělat znovu-všechny mi je snědli:yes:

Dnes jsem opět pekla housky podle receptu a nemůžeme si je vynachválit;-)přidávám foto;-)

Dnes jsem pekla houstičky,jsou výborné, vnučky se na ně vrhly a není ani jedna:-D:yes:určitě upeču zítra znovu;-)

výborné,na poprvé a super!!;-)

Lenka: Jo zkoušel z celozrnné jemně mleté mouky a jsou také dobré. A z 350 g mouky a 250 ml mléka jich uděláte tak 10 ks. Dávám dovnitř mletý kmín, jsou pak vynikající.

té mouky opravdu jen 350g? Zkoušel to někdo péct z čistě celozrnné mouky?

Tématické fráze:
housky z domácí pekárny, houstičky z domácí pekárny, recept na housky z domácí pekárny, housky z pekárny, domaci housky z domaci pekarny, těsto na housky do domací pekárny, domácí housky z pekárny, těsto na housky z pekárny, domácí houstičky, domácí pekárna housky, domácí houstičky z pekárny, domácí pekárna - recept na housky, domácí housky, domácí houstičky z domací pekárny recept, housky v domácí pekárně, housky domácí pekárna, domácí pekárna recept na housky, rychlé recepty pro domácí pekárnu, testo na housky z domaci pekarny, houstičky z pekárny

Suroviny:
mléko, olej, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí sušené, škrob bramborový, vejce, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu