Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,59 g |
Tuky | 17,76 g |
Vláknina | 13,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 265,97 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 1. 2024 21:34
Je moc dobrá, měkká a nadýchaná
24. 10. 2010 20:11
ta vypadá úžasně
24. 10. 2010 08:33
Mmm, s tím lilkem bych si dala hned
23. 10. 2010 23:46
Moc pěkné+
23. 10. 2010 22:26
Nemám slov.
23. 10. 2010 21:12
Petrželko, k tomuto lilku se právě hodí buď tohle, nebo ciabatta, případně bageta, i rozpečená s ol.olejem nebo i máslem... Obyčejné rohlíky mám sice ráda, ale tady by v kombinaci příliš neobstály...
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
23. 10. 2010 21:06
a k tomu ten lilek určitě pásl,že?
23. 10. 2010 20:56
Spagetko, Elizo, moc dekuji, recept mam ulozeny a jak budu doma, vyzkusim. Jeste jednou dekuji za ochotu. Obema devcatum.
23. 10. 2010 19:58
Špagetko, díky. Vlastně jsem doufala, že ten časopis ještě někdo má a pro Sůvičku opíše... Díky, díky, jsi zlato.
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla . Mám to v košíčku a když zkusím a třeba sem písnu, tak to vyhodím. Recept mám tady a to stačí...
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla . Mám to v košíčku a když zkusím a třeba sem písnu, tak to vyhodím. Recept mám tady a to stačí...
23. 10. 2010 19:51
Eli, magazín mám před sebou a opíšu postup bez pekárny: půl kostky droždí, 3 lžíce oliv.oleje, 5 hrnků chlebové mouky - asi 600 g, 2 lžičky soli, 1 lžíce nasekané šalvěje. Na posyp a pomazání - 4 lžíce oliv.oleje, 1 str.česneku nasekaných, 10 lístků šalvěje.
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
23. 10. 2010 19:38
Jsem ráda, že se líbí...měla bych předat pochvalu redakci magazínu...
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
23. 10. 2010 19:30
23. 10. 2010 19:16
Elizo, DP - tvoje nová kámoška?
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy
23. 10. 2010 19:11
Eli,já jsem si to myslela,že to bude lilekdělám obdobně,jen nevařím,ale "vypocený"restuju na oliváčitak to je dokonalá symbióza
23. 10. 2010 19:10
Z tech tvych fotek dostavam chutku. Tak nic. Nemam domaci pekarnu a hned tak mit nebudu a tak jsem se jenom potesila pohledem. Zatim posilam 7. bodik, verim, ze to bude dobre.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
eskymak uvařila před 17 minutami
Mini Pavlova
Mirka H uvařila před 33 minutami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 45 minutami
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 54 minutami
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 3 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jaké maso použít do francouzských brambor a jak ho správně připravit? Vyzkoušejte to s námi
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Další recepty
Tématické fráze: focaccia foccacia recept foccacia fokacio focaccia recept foccacia z domácí pekárny foccacia video postup domácí foccacia foccacia domácí pekárna recepty pro domácí pekárnu domácí focacia recept focaccia fokacia focacio recept na focaccia foccacia v domácí pekárně focaccia recept na plech focaca šalvěj recepty foccacia se šalvěji
Suroviny: voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl, cukr krupice, droždí sušené, šalvěj sušená, česnek, olej olivový, sůl hrubozrnná
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
25 názorů