Boloňská omáčka
Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás krásně zahřeje na těle i na duši.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,29 g |
| Tuky | 16,23 g |
| Vláknina | 16,37 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 410 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 47,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1p3
Moje poznámka
Boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1p3
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 12 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 17 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 18 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 18 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Tématické fráze:
boloňská omáčka,
bolonska omacka recept,
recept na bolonskou omacku,
domácí boloňská omáčka,
recept bolonská omáčka,
recepty bolonská omáčka,
bolonska,
bolognská omáčka,
boloňské omáčka,
bulonská omáčka,
boloňská omáčka recepty,
bolonská omáčka pro děti,
recept na boloňská omáčka,
jak se dělá boloňská omáčka,
balonska omacka,
omáčka boloňská,
bouloňská omáčka,
bolňská omáčka,
jak udělat bolonskou omáčku,
bolonská omáčka
Suroviny:
maso hovězí mleté,
slanina,
mrkev,
celer řapíkatý,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
rajče,
víno červené,
vývar masový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
bazalka čerstvá,
koření oregáno
Komentáře (38)
Recept ještě nebyl hodnocen 2,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jen pro zajímavost, rozhodně ne jako kritika receptu!!!!
Já myslím, že ani ne do půl hodiny je mleté maso hotové? Jinak díky za inspiraci.
S recepty na ragout bolognese je to asi jako u nás se "svíčkovou".....co rodina to recept...
Ale česká klasika za 30 minut na stole prostě není boloňská omáčka, ta ty dvě hodiny chce, kdo jednou zkusí pochopí...Celer řapíkatý, v originále žádné oregano ani bazalka, mléko jsem sice nikdy nepochopila, ale dávám....
Marcella Hazan a její kuchařka - doporučuji.