Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí pěna

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaska Pajaska

Náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 194 kJ /
1 720 kcal
Bílkoviny85,06 g
Tuky149,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 340 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy8,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše, kromě másla a smetany, dáme do mixeru a rozmixujeme na jemno. Poté mix smícháme se smetanou a zašleháme postupně máslo. Podle potřeby ještě dochutíme. Krok 2: Vznikne nadýchaná pěna. Tou naplníme cukrářský sáček a naplníme jím např. vydlabaná rajčata a pak ozdobíme sekaným bílkem, roličkou šunky, vlašským ořechem a petrželkou nebo naplníme malé rozpůlené papriky, zdobíme pažitkou, trojúhelníčkem tvrdého sýra. Krok 3: Asi 1 cm kolečka salátových okurek, bílek, kopr nebo plátky šunky potřeme pěnou, zarolujeme, na šikmo, přepůlíme a ozdobíme sterilovanou okurkou, paprikou, petrželkou. Krok 4: Plníme malé větrníčky z odpalovaného těsta či pečené paštičky z listového těsta, slané sušenky aj. Povrch můžeme potřít trochou želatiny, kvůli lesku a tak rychle to neokorá. Krok 5: Výborné jako předkrm či na studené mísy. Zkoušela jsem i z kuřete a bylo to také moc dobré.

Zveřejněno 19. 1. 2011

Poznámka autorky Pajaska

Tento rodinný recept dělám, pokud zbude nějaké maso z pečeného králíka. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnWR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Králíka moc nemusím, ale pěna je super:-p:yes:

Čokoládko,nic se vůbec neděje.Já bych napsala do receptu vařené žloutky,pokud bych takové použila.;-) Unáhleně jsem asi reagovala na ty žloutky,protože spousta lidí má obavy z použití syrových vajec.
Jo dneska ani nevíme co jíme,že?Ať se podaří a chutná.:-K

Cokoladko, take bych chtela vyzkouset, ale tady pouze kralici stehna stoji 20 USD. Jinak tech zloutku bych se nebala, cely zivot delam domaci tatarku ze syrovych vajicek a nikdy se nic nestalo. Dcera dostala salmonelu z rajcat a loni zde dokonce podlehlo dost lidi na bakterii E - colli , ktera byla v cerstvem spenatu....:-?:-?:-? Tak to uz asi nebudeme jist nic, to budeme same modelky....:-K

chocolate 19. 1. 2011 20:10
Nebojím se, naopak se ptám, protože se mi to líbí a nechci to zprznit.Člověk by nakonec nemohl jíst skoro nic, kdyby se bál, že ;-).

Ivo ,viď, ty souchotiny co se prodávají,tomu se nedá říct králík.
Jedině si kup od soukromníka,to je něco jiného.Je jich čím dál méně,škoda.A ti trpasličí?To by asi nezbylo.:-D:-D:-D;-):-)

Ladi,dělávala to moje babička,ona vařila jeden čas v restauraci.Je to už tááák dávno.To v té době byli králíci i na jídelních líscích a když zbylo,tak to zpracovala na tuto pěnu.Pěna měla v té době takový úspěch,že lidi na tuto pěnu chodili extra.;-):-K

Ne ne,mají tam funkci emulgátoru.;-) Pokud se bojíš čokoládko,dej vařené a přidej lžičku smetany navíc.:-)

ukládám, na pohoštění zase příjemná změna ;-) jen s tím králíkem si nejsem jistá, sice je kolem králíkáren spousta, ale panelových :-// - a králíci jsou v nich možná někde jen ti domácí trpasličí :-8:-D tak snad to kuře, to by šlo ;-)

chocolate 19. 1. 2011 19:12
Ty žloutky jsou, předpokládám, vařené?

Páji,díky za připomenutí:-K:-K mého studentskýho mládí:-8 - tímhle jsme na koleji v Ústí ohromovali při večerních mejdanech,a mám to někde zahrabaný v sešitu, přišla s tím tenkrát spolustudentka a dělala to nejdřív z kuřete a v paprikách nebo rajčátech to bylo:-p:-p:-p:-*:-*:-*. Takže co nejdřív spáchám z králíka a už se těším :-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pěna z králíka, šunka z králíka, králíčí předkrm, kraliči šunka, salmonela kralika, králík recepty, zahrabaný králík recepty, dort kralíkarna, cim potrit kraliky v kralikarne, kralici mousse recept, salmonela v pepři, salmonela v pepři, kralik na spenatu, rozpůlený dort, rozpůlený dort, králíkárna recept zdravě, králičí předkrmy, kraličí předkrm recept, nadýchaná pěna, bakterie e colli na zelenině

Suroviny:
maso králičí, máslo, smetana sladká, žloutek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, šťáva citronová, omáčka worcesterová

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu