Postup přípravy
Krok 1: Těsto s citem rozválíme, poklademe kousky piškotů, jablky, rozinkami, ovoníme skořicí, osladíme cukrem a zavineme.
Krok 2: Chvíli necháme nakynout, pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 25 min). Výborné měkounké těsto s hezkým lístkováním, chutné i druhý den po upečení.
Zveřejněno 5. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový závin ze ždímaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AgB
Moje poznámka
Jablkový závin ze ždímaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AgB
Nejnovější recepty
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 1 hodinou
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 17 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 18 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 22 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kančí na červeném víně
wimra před 12 minutami
Čokoládová bábovka ze zakysané smetany
Verunkavh před 48 minutami
Jablkovo-ořechová bábovka
Noumik před 1 hodinou
Flíčky se zelím a uzeným bůčkem
Carlosss40 před 3 hodinami
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 3 hodinami
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 12 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 14 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 14 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 14 hodinami
Tématické fráze:
sádlový závin,
sadlové těsto na štrůdl,
jablkový závin sádlový,
sadlovy strudl,
jablkový závin,
ždímané sádlové těsto,
pekarnomanie. makovy zavin,
jablkový závin z tvarohového těsta,
básnička štrůdl,
výborné těsto na zavin,
sádlové těsto na závin,
recept na sádlový na závin,
ždímané na těsto,
testa na jablkove zaviny,
jablkový štrůdl z pekárny,
sadlovotvarohové těsto,
ždímané těsto na štrůdl,
ždímaný štrůdl,
sádlový jablkový závin,
strouhaná jablka piškot těsto
Suroviny:
jablko,
piškoty,
rozinky,
skořice,
cukr,
vejce
Komentáře (14)
p.s. já jablka strouhám na tlusté plátky, nebo kousky, je to chutnější....od německé kuchařky z telky