Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divočák s rozmarýnem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 125 min

125 min (125 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 056 kJ /
969 kcal
Bílkoviny6,35 g
Tuky94,14 g
Vláknina11,53 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 855 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy21,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. Krok 2: Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a necháme cca 30 min v chladu odpočinout. Krok 3: V této době nakrájíme cibuli a nastrouháme kořenou zeleninu. Krok 4: Silně rozpálíme na hlubší pánvi sádlo a maso na něm ze všech stran /každou cca 3 min./ opečeme, aby se uzavřelo. Krok 5: Pekáč na kachnu vylejeme trochou oleje a uděláme ze zeleniny lůžko, do kterého položíme orestované maso. Krok 6: Do výpeku v pánvičce nalijeme vodu a rozpustíme Masox, kterým podlijeme maso divočáka v pekáčku. Přidáme rozmarýn. Krok 7: Přikryjeme druhou půlkou pekáčku a dáme do trouby na cca 180°C a pečeme za občasného polévání sosíkem. Je li málo výpeku, přidáme trochu horké vody. Po 1 hod. sundáme horní část a stále podlíváme. Když začíná být maso měkké, přidáme teplotu o 10°C a dopečeme. Po dopečení necháme maso pár minut odpočinout. Krok 8: Nakrájené podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Zveřejněno 28. 3. 2011

Poznámka autora Vaclav Fronek

Osobně bych doporučil i hovězí či telecí z důvodu těžkého schánění masa z divočáka z důvěrohodného zdroje. Také si myslím, že by bylo dobré i bílé zelí, na které jsme u nás na jihu více zvyklí.

Bylo to až překvapivě moc dobré a velmi křehké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divočák s rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n01

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divočák s rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n01

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuju za info, v souvislostech o jaké jsem nestál. ;-(

Abych pravdu řekl, připadá mi to jako vařené "od stolu" . Profesionál by nedoporučoval hafo pytlíků koření ani nazaměňoval divočáka za telecí. Zejména to, mně příne hodně, ale hodně zavádějící. On ani ten rozmarýn jako dominantní součást názvu a pokrmu mně mě u divokého prasete moc nesedí. Dumat nad bílým a čeveným zelím? Že na jihu Čech je nějaký problém se zelím?;-(

Rajský: pokud můžu, částečně odpovím za autora - Vašek už mezi námi bohužel není:-(
Především to není recept (ani Toprecepty nejsou) věcí profesionálů, ale nadšených amatérů, kteří vaří, jak jsou zvyklí z domu, od stolu. Je už jen na vás, jestli si z receptu něco vezmete či nikoliv ;-)

Viola Dvouleta 29. 3. 2013 14:45
Drahá Ivanko divočák se da sehnat poměrně dobře jen by ste pro to pro mého přítele ňeco malého udělat .Asi víte o čem je řeč prostě vam poslu podrobnosti :-))

Mili Michale je pusobive co tu pisete,ale prosim vas usetrete nas zbytecneho slintani nad vasim obedem dekuji :-!

Právě jsem dostal plec z divočáka tak uz se moc mooc těšim az se pěkne propeče a bude putovat mým žaludkem:-)))):-D:-Dou

jenda kolář 20. 1. 2013 10:56
Podlívám bílým vínem, a dávám hodně rozmarýnu! příloha-šťouchané brambory

stemberkap 16. 9. 2012 11:18
ja třeba kupuji divočaka křiženyho s vietnamcem musi byt o otci proužkaty kdyz ho kupuji od mala cena je bomba za maleho davam 800kč trva tak 4 měsice vykrmeni :-)):-D:-D:-D:-D a je to skvěle masičko :-)))))

anna Kocikova:Divočáka stehno a ořez někdy mívají v Metru !
Doporučuju maso nezměňovat ,když je recept na divočáka! Má specifickou vuni a chuť a žádné jiné masičko se nedá přirovnat.

:-OTak tohle mi nějak uniklo:-8"divočáka"mám už jen jednoho a toho nedám:-DAle jak píše Kadlík,určitě to půjde i z toho odleželého hovězího:yes:Recept se mi líbí:-p+11:yes:

Tak tohle bych si dala vazne, lepe, jak husu, kachnu, bezne k sehnani a k peceni, jejda, kde sehnat maso z divocaka:-K:yes::yes:? moc to vypada dooobre Iva

Vendo,krásný recept,divočák také je,brzy vyzkouším:-p:yes::-K+1

Vašku, tak to by si pochutnal můj manžel:yes: ten má rád divočinu všeho druhu:-D:yes: +

Měla jsem dnes na talíři podobné,jen místo divočáka jsem se musela spokojit s prasetem domácím.Nikdy jsem nejedla nic z divočáka,bude to pochoutka!:yes::-p

Tématické fráze:
divočák recepty, recepty z divočáka, žebra z divocaka, pečená žebra z divočaka, pečený divočák se zelím, divočák se zelím, pečený divočák žebra na zelenině, žebra z divočáka recepty, guláš z divočáka, recepty divočák, steak z divočáka, žebra z divočáka recept, divočák žebra, plec z divočáka recept, plec z divočáka, jídlo z divočáka, divočák recept, steak z divočáka recept, divočák žebra recepty, jídla z divocaka

Suroviny:
maso, slanina, česnek, sádlo, olej, cibule, mrkev, celer, petrželka kořenová, rozmarýn, masox, ořech muškátový, kmín drcený, koření, koření na vepřové maso, koření na steak, koření gyros

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu