Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 809 kJ / 3 779 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,70 g |
| Tuky | 184,46 g |
| Vláknina | 41,30 g |
| Cholesterol | 694 mg |
| Sodík | 651 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 414,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu - zelí nastrúhame na slzičkovom strúhadle, zmiešame s 1 KL soli a necháme odstáť cca 30 min.
Krok 2: Potom mierne vytlačíme vodu a dáme na olej dusiť, okoreníme, miešame na slabom ohni. Necháme vychladnúť.
Krok 3: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie oživíme.
Krok 4: Do misy preosejeme múku, pridáme druhú KL soli, premiešame, rozmrvíme margarín, pridávame kvások, žĺtky, podusenú kapustu. Podľa potreby pridáme ďalšie mlieko, ak je zapotreby. Vypracujeme cesto.
Krok 5: Cca 45 minút necháme kysnúť v teple.
Krok 6: Potom vyvaĺkáme na hrúbku asi 1,5 cm na obdĺžnikový tvar. Prekladáme tretiny obdĺžnika - získame tri vrstvy. Necháme cca 10 stáť, vyvaľkáme na 1,5 cm a zas prekladáme. Tretíkrát vyvaľkáme a prekladáme. Po poslednom prekladaní vyvaľkáme na cca 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. Klasika sú okrúhle, priemer cca 4 cm, ja preferujem štvorce, ide to rýchlo.
Krok 7: Kladieme na peč. papier, potierame vajíčkom, necháme cca 15 min. stáť a pečieme pri 200 stupňoch asi 15 min. - sledujeme!
Kto nemá skúsenosti s prekladaním, tento bod môže vynechať, nie je podmienkou. Nebude to také mierne lístkové, ale chuť sa nestratí.
Soľou nešetriť, neslané pagáčiky nie sú chutné.
Kto nemá skúsenosti s prekladaním, tento bod môže vynechať, nie je podmienkou. Nebude to také mierne lístkové, ale chuť sa nestratí.
Soľou nešetriť, neslané pagáčiky nie sú chutné.
Zveřejněno 14. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pagáče se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEDE
Moje poznámka
Pagáče se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEDE
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 20 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 22 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno 17. 12. 2025 09:21:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 35 minutami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 1 hodinou
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 1 hodinou
Klášterské řezy
Anickamanicka před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 3 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 8 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 13 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 14 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 14 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 14 hodinami
Tématické fráze:
tvarohove pagace se zelim,
pagáčky se zelím,
škvarkové pagáče se zelím,
pagáče,
skvarkove pagace plnene zelim,
zelove pagace,
tvarohové pagáčky se zelím,
škvarkové pagáčky se zelím,
škvarkové pagáčiky,
pagačiky se zelím,
zelne pagace,
bramborové pagáče se zelim,
pagáčiky bez škvarků,
pečivo s kyselím zelím,
pagace ze zeli,
slané pečivo se zelím,
pagáče recept,
recepty se zelím,
škvarkové pagáče lístkové,
pečivo se zelím
Suroviny:
zelí hlávkové,
sůl,
pepř,
olej,
mouka hladká,
tuk,
mléko,
cukr,
žloutek,
vejce
Komentáře (14)
A perlička: pokúsila som sa včera upratať zásuvku s výstrižkami receptov, pritom som zistila, že je tam kopec tvojich receptov z novín...vtedy pri ich odkladaní som netušila, že sa "spoznáme".
Magdalenka, máš nás na svedomí, sme prež...tí
Všetkým pekný deň a pagáčkom zdar!
a medveď
1. Do pekárne takéto tuhé cesto nedávam, netreba to ani dlho miesiť, ide to rýchlo aj ručne. Nie je to také nadýchané kysnuté cesto, ako sme zvyknutí z DP.
2. Vhodné je len staré zelí - nové má veľa vody a neviem, ako by vyzeralo po dusení...
3. Ešte stále si sa nerozbehla za medv. cesnakom do lesa?
Magduška a půjde to i z nového zelí,nebo to se nehodí do tohto skvelého rc
jo a ještě:šlo by to i v domácí pekárně