Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kološvarské zelí

Nikdy jste o tomto zelí neslyšeli, i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas tuto maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s masem, rýží i pikantní klobáskou ve smetaně tvoří výborné a syté jídlo.

Hodnocení receptu je 4,6 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pajuska123

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

pekáček nebo zapékací mísa o velikosti zhruba 25 × 18 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 930 kJ /
2 134 kcal
Bílkoviny104,72 g
Tuky143,02 g
Vláknina9,66 g
Cholesterol 446 mg
Sodík 3,66 g
Sůl8,73 g
Sacharidy104,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 3: Nejdříve připravíme perkelt. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a kousky masa. Přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 4: Uvaříme rýži dle návodu. Krok 5: Naložené zelí podusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotový perkelt, zakysanou smetanu a vše promícháme. Krok 6: Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky paprikové klobásy a přikryjeme druhou polovinou směsi. Krok 7: Pečeme přikryté asi 40 minut v troubě na 200 °C.

TIP: Oblíbené recepty z kysaného zelí

Zveřejněno 7. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kološvarské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNoM

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kološvarské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNoM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajímavá kombinace, jsem zvědavá na výsledek.😊

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Znám již z doby základní vojenské služby tento výborný pokrm a rád se k němu vracím m

Nikdy jsem to nezkoušela, ale ukládám do oblíbených, určitě se na to brzy vrhnu ;)

Moc nám chutná i s mletým masem a bez rýže a přikusovat k tomu chleba.

S&S: kopr nedávat a odkaz neexistuje ???? Jinak velmi dobré. Místo masa dle receptu použito maso podle https://www.toprecepty.cz/recept/33939-kruti-a-kur...

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: super, moc chutnalo, děkuji za recept... :-)

Nedávno jsem ho dělala a bylo luxusní návštěva se mohla utlouct,jak jim to chutnalo,díky za recept.Máte pravdu Drobku,žádná konzerva,ale normální perkelt,ani bych to nezkoušela uvařit,natož jíst.:-)

Dobré,ale přidat čerstvý kopr.http://www.toprecepty.cz/recept/20810-kolosvarske-...

:yes: miluju koložvárské zelí, dělám stejně jen s tím rozdílem, že používám mleté maso místo krájeného. +1

Blahopřeju. I když jsem se před časem zapřisáhl, že sem komentáře psát nebudu, teď musím.:-p
Krásně a přímo pravé a originální, jak pravé kološvárské zelí má být. :-K
Uvařit perkelt, žádné vepřové nebo guláš z konservy. Já vím co jsou to zkratky a sám je dělám, ale to co vznikne kološvár je jen podle jména.:-O

Tato vynikající pochoutka byla před více než 40 lety běžně k dostání v obchodě jako konzerva :-O a na rozdíl od dnešních hnusných konzerv byla výborná :-p. +1:yes:

To je vynikající:yes:ukládám:-p:-K

Tématické fráze:
kološvářské zelí, kološvárské zelí s rýží, kološvárské zelí recept, recept na kološvárské zelí, koložvárské zelí, kološvárské zelí recepty, recept kološvarské zelí, recepty kološvárské zelí, nové zelí recept, naložené zelí, kolšvárské zelí, kološvár, zelí, nové zeli, recepty ze zelí, zelí recept, kolozvarske zeli recept, kološvarské, nové zelí recepty, kološvárské zelí - recept

Suroviny:
plecko vepřové, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, česnek, sůl, pepř mletý, slanina anglická, zelí kysané, rýže, smetana zakysaná, sůl, klobása papriková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu