Kološvarské zelí
Že jste o tomto zelí nikdy neslyšeli i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s masem, rýží a samozřejmě i pikantní tradiční klobáskou v zakysané smetaně je výborné a syté jídlo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 930 kJ / 2 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,72 g |
| Tuky | 143,02 g |
| Vláknina | 9,66 g |
| Cholesterol | 446 mg |
| Sodík | 3,66 g |
| Sůl | 8,73 g |
| Sacharidy | 104,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme perkelt. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a maso nakrájené na malé kousky. Přidáme rajský protlak, sůl a pepř. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Krok 2: Uvaříme rýži dle návodu.
Krok 3: Naložené zelí podusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotový perkelt, zakysanou smetanu a vše promícháme.
Krok 4: Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky paprikové klobásy a přikryjeme druhou polovinu směsi.
Krok 5: Pečeme přikryté asi 40 minut v troubě na 200 °C.
Zveřejněno 7. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kološvarské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNoM
Moje poznámka
Kološvarské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNoM
Nejnovější recepty
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 46 minutami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 13 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 14 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 14 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 15 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 25 minutami
Szegedinský guláš
MonkaF před 8 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 8 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 8 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 10 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 11 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 12 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 13 hodinami
Tématické fráze:
kološvářské zelí,
kološvárské zelí s rýží,
kološvárské zelí recept,
recept na kološvárské zelí,
koložvárské zelí,
kološvárské zelí recepty,
recept kološvarské zelí,
recepty kološvárské zelí,
nové zelí recept,
naložené zelí,
kolšvárské zelí,
kološvár,
zelí,
nové zeli,
recepty ze zelí,
zelí recept,
kolozvarske zeli recept,
kološvarské,
nové zelí recepty,
kološvárské zelí - recept
Suroviny:
plecko vepřové,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
zelí kysané,
rýže,
smetana zakysaná,
sůl,
klobása papriková
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Krásně a přímo pravé a originální, jak pravé kološvárské zelí má být.
Uvařit perkelt, žádné vepřové nebo guláš z konservy. Já vím co jsou to zkratky a sám je dělám, ale to co vznikne kološvár je jen podle jména.