Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 788 kJ / 4 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 282,75 g |
| Tuky | 269,69 g |
| Vláknina | 37,55 g |
| Cholesterol | 2,10 g |
| Sodík | 4,70 g |
| Sůl | 11,60 g |
| Sacharidy | 216,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca 45 minut. Měkkou zeleninu propasírujeme a vrátíme do vývaru. Dvě třetiny cukru necháme zkaramelizovat, přidáme zbytek a vložíme do polévky. Krátce provaříme a na závěr dosolíme a okořeníme muškátovým květem.
Polévka se podává s osmaženou houskou.
Polévka se podává s osmaženou houskou.
Zveřejněno 17. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černá polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02l3
Moje poznámka
Černá polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02l3
Nejnovější recepty
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 2 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 20 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Modemo před 1 hodinou
Jablečné lívance
oldlhot před 2 hodinami
Šťavnatá vepřová pečeně
bobnak před 2 hodinami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 3 hodinami
Vosí hnízda
Luentynka před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 5 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 14 hodinami
Tématické fráze:
polévka z černé čočky,
černá čočka polévka,
cerna polivka,
recepty v šestinedělí,
polévka z černé ředkve,
vánoční černá polévka,
recepty.cz,
recept na cernou polevku,
cerna polivla,
polévka v šestinedělí,
recepty šestinedělí,
cerna polivka recept,
recepty pro šestinědelí,
vanoční polevka černá,
šestinedělí recepty,
černá vánoční polévka,
polévka s černé čočky,
polívka černá,
recept černá polívka,
polévky v šestinedělí
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
bok uzený,
skelet kuřecí,
kapusta růžičková,
mrkev,
petrželka kořenová,
celer,
cibule,
máslo,
slanina,
cukr,
sůl,
květ muškátový,
houska
Komentáře (9)
Tady se mi zdá hodně tuku - uzený bůček, máslo, slanina...ale dřív se tak jedlo, předkové těžce pracovali, museli mít bohatý energetický příjem.