Suroviny
Porce: 12 - dle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 132 kJ / 2 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,52 g |
Tuky | 50,27 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 359 mg |
Sodík | 15,62 g |
Sůl | 38,40 g |
Sacharidy | 354,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: V malé misce si rozmícháme část vody se lžící hladké mouky, špetkou cukru a droždím. Misku překryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do velké mísy si prosyjeme mouku, uděláme do ní důlek a tam přidáme podmáslí,vodu, sůl, cukr, oliv. olej. Nakonec přidáme vzešlý kvásek.
Krok 3: Hnětačem (vařečkou) si ze surovin vypracujeme hustší, hladké, nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 30 - 45 minut kynout. Těsto lze zadělat i v domácí pekárně - nejdříve tekuté, pak sypké suroviny a nakonec droždí.
Krok 4: Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na tenké nudličky, které dáme do misky a smícháme s olejem, kořením a solí.
Krok 5: Vykynuté těsto si dáme na vál, kde ho rozdělíme a na 12 stejně velkých kousků (po 60 g). Z každého kousku si uděláme malý bochánek, které pak necháme pár minut kynout.
Krok 6: Lehce nakynuté bohánky zploštíme dlaní (malým prkénkem) a přendáme je na plech s pečícím papírem. Nebojíme se bochánky zmáčknout až do tenka a trošku povytáhnout okraje, protože těsto dalším kynutím dost nabyde. Tak aby byly bochánky spíš do šířky, než do výšky.
Krok 7: Okraje bochánků na několika místech nařízneme až na papír a lehce je od sebe oddělíme (zapoměla jsem je oddělit). Nakrojené bochánky přikryjeme ubrouskem a necháme je ještě asi 10 minut kynout.
Krok 8: Troubu si rozpálíme na 200°C, vykynuté bochánky si potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a dáme péct na 10 - 15 minut do zlatavé barvy.
Krok 9: Během pečení si rozpálíme pánev s troškou oleje, vsypeme maso a na prudkém ohni ho opékáme do zlatova. Do hotového maso vsypeme bylinky, vše dáme do misky a uložíme do tepla.
Krok 10: Na dresink si umícháme zakysanku se solí, rozetřeným česnekem a nakrájenou bazalkou.
Krok 11: Upečené a vychladlé housky si rozkrojíme na poloviny (nedokrajujeme až do konce).
Krok 12: Do housky si vložíme pár plátků rajčat, list omytého salátu, na něj nandáme hotovou směs, zakapeme trochou dresinku a můžeme podávat. Já jsem na stůl připravila hotové suroviny a každý si připravil hvězdu s vlastní náplní (menším dětem chutnal místo dresinku kečup).
Zveřejněno 18. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEYX
Moje poznámka
Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEYX
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 6 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 7 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
nápln do kuřete z housky,
jakou mouku dát místo špaldové,
zaručeně povedený kváskový chléb,
kureci v tatarkove marinade s česnekem,
bochánky s kuřecí směsí,
jakou mouku misto spaldovy mouky,
jakou mouku místo špaldové,
jakou náplň do kuřete,
miska 3v1 na slané,
housky v domácí pekárně,
kuřecí recepty,
recepty z kuřecího
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
droždí,
podmáslí,
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr,
vejce,
semínka sezamová,
prsa kuřecí,
koření grilovací,
bylinky,
olej,
sůl,
listy salátové,
rajče,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek,
kečup sladký,
bazalka čerstvá
Komentáře (21)
Isindy
vyzkouším, vypadají nádherně