 
		
Krůtí kebaby
Šťavnaté kousky krůtího masa, marinované v aromatické směsi bylinek a koření, jsou grilovány do zlatova a nabízejí lehkou a chutnou alternativu k tradičním grilovaným pokrmům. Ideální pro rodinné oslavy či přátelská setkání, krůtí kebaby přinesou na váš stůl svěží a zdravou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 182 kJ / 999 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 79,92 g | 
| Tuky | 44,14 g | 
| Vláknina | 32,80 g | 
| Cholesterol | 379 mg | 
| Sodík | 383 mg | 
| Sůl | 0,84 g | 
| Sacharidy | 63,12 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme zhruba hodinku v chladu odležet.
	Krok 2: Pak vytvoříme 9 placiček, které po třech kusech  napíchneme vždy na dvě špejle. Kebaby buď grilujeme nebo je připravíme v troubě. Použila jsem grilovací pánvičku, slabě potřenou olejem. Dobře se používá olej ve spreji.
	Krok 3: Vhodnou přílohou je zeleninový salát a předvařené nakrájené brambory, lehce posypané hrubozrnnou solí a dodělané taktéž na grilovací pánvi.
Zveřejněno 8. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
Moje poznámka
					 
				
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 7 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 8 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 8 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 8 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 9 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kebab, 
						
						
							jak se dělá kebab, 
						
						
							z čeho je kebab, 
						
						
							jak připravit kebab, 
						
						
							z čeho se dělá kebab, 
						
						
							jak naložit maso na kebab, 
						
						
							kebab z krůtího masa, 
						
						
							kebab recept, 
						
						
							kebaby, 
						
						
							jak zpracovat krůtí mleté maso, 
						
						
							jak naložit kebab, 
						
						
							recept na kebab, 
						
						
							krůtí maso recept, 
						
						
							dietní kebab, 
						
						
							krůtí recepty, 
						
						
							z jakeho masa se dela kebab, 
						
						
							recepty na kebab, 
						
						
							recept kebab, 
						
						
							jídlo kebab, 
						
						
							z jakeho masa se dela kebab
						
					
						Suroviny:
						
							maso krůtí mleté, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							koření oregáno, 
						
						
							máta, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							olej
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (48)
Kebab se dělá s ořezáváného masa, ne z mletého. Mleté můžete použít na hamburger...
Kebab je turecké jídlo ja je de facto stejné ako řeckej gyros. Jenom pravej kebab je z kozího masa a gyros z jehněčho. A ani ten se nedělá z mletého masa!
Tenhle recept jsou jenom grilované placičky z mletého masa. Kolem kebabu to ani nešlo...
(A ke zbytkovejm receptům - jak někdo napíše v Poznámce, že našel v lednici zbytek ---- a potřebuje ho spotřebovat, proto "vymyslel" tento recept, zdrhám pryč.
Osobně se snažím hospodařit tak, abych zbytky neměla, ale to ať dělá každý, jak chce a jak si může dovolit. Co z potravin nepotřebujeme, to zkrátka nekupuju a jídelníček plánuju dopředu. Naučila jsem se to od mámy, protože nazbyt nebylo.
Merylas, omlouvám se, tvůj recept je perfektní a plus jsem ti dala mezi prvníma.
No a k tým zbytkovým receptom - ani ja nemávam zbytky v chladničke. Ani ja nebudem variť jedlo z jednej reďkovky, kúska papriky, lyžice včerajšej ryže, 2 cm lovečáku a 3 deka Nivy. Napriek tomu, že to môže byť chutné, pochybujem, že by som tým niekoho inšpirovala. Niektorí užívatelia recepty tohto typu pridávajú - jednoducho sa chcú s nimi podeliť.
A recepty od Merylas sú ďaleko vyšší level. Aspoň podľa mňa.
A recepty nováčků jsou opravdu většinou takové, které už tady jsou a proto nezaujmou. Neříkám ale, že vždy
Eliza: Všimla jsem si, že patříš mezi Ty, kteří vaří podle receptů bez fotek a tyto pak přidají. Je to
Co se týká těch "zbytkových" receptů, tak pro mě osobně moc velkým přínosem nejsou, protože kdybych je chtěla vyzkoušet, tak prostě nemám v lednici stejné "zbytky". A nakoupit všechny ingredience a použít z nich jen třeba nepatrnou část se mi zdá nehospodárné a zase mi vzniknou další "zbytky". A jinak se
Patricie:
Tvoje recepty nezklamou