Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 601 kJ / 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,61 g |
| Tuky | 23,50 g |
| Vláknina | 6,76 g |
| Cholesterol | 86 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 15,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybí filety očistíme a lehce osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvilku uležet.
Krok 2: Zakysanou smetanu si lehce osolíme, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájené rajčátka, rouehřáté máslo a najemno pokrájené bylinky. Směs promícháme.
Krok 3: Rybí filety si položíme do parní nádoby, navršíme na ně smetanovou směs, přiklopíme poklicí a dáme pařit.
Krok 4: Brambory si očistíme kartáčkem, rozkrájíme na čtvrtky, opláchneme, lehce osušíme, osolíme je, okmínujeme a posypeme najemno pokrájeným libečkem. Dáme je do parní nádoby.
Krok 5: Po pěti minutách paření ryby, přidáme brambory pod nádobu s rybou a paříme ještě asi 15 - 20 minut - dle typu brambor.
Krok 6: Pokud nám zbyde zakysanková směs, tak si jí můžeme dát k obědu, jako studenou omáčku na brambory.
Krok 7: Já jsem si udělala zakysanku s česnekem, rajčaty a solí. Nemám moc ráda tatarku a tahle studená omáčka je u nás hodně v oblibě. Pro Špagetku: šalvěj lze nahradit libečkem ;-).
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKWN
Moje poznámka
Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKWN
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 22 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky (bez vajec)
Cerpes před 11 minutami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 18 minutami
Dortová lízátka
ToQua před 36 minutami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
Leni1970 před 37 minutami
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 1 hodinou
Tvarohová štola
Ba30@ před 2 hodinami
Fazolky na smetaně
ivakom před 3 hodinami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 4 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 4 hodinami
Tématické fráze:
lín obecný recepty,
rybí filety recepty,
recepty na rybí filety,
rybi filety v troube,
filé v parním hrnci,
rybí filé v parním hrnci,
rybí filety,
recepty parní hrnec,
rybí recepty lín,
recepty pro parní hrnec,
parní hrnec recepty,
rybí filety na kmíně,
rybí filet na bylinkách,
recept na rybi filety,
rybí filety s perinkou,
rybí recepty,
recepty z parního hrnce,
filet rybí,
recepty rybí filety na masle,
filefy recepty
Suroviny:
filet z ryb,
sůl,
petrželka,
šalvěj,
šťáva citronová,
smetana zakysaná,
sýr,
česnek,
rajče cherry,
máslo,
brambory rané,
libeček čerstvý,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (23)
Děkuju všem za milé komentáře