Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 631 kJ / 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,06 g |
Tuky | 16,38 g |
Vláknina | 3,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 848 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 79,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše smícháme mixérem kromě šmakouna, ten nakrájíme na kostičky tak 3x3cm, dáme do uzavíratelné misky a přelejeme a necháme tak 4 hodiny v lednici odležet.
Krok 2: Mělo by se to smažit na oleji, ale myslím si, že oleje je tam už až až, tak sem zvolila horkovzdušnou troubu, plech s pečicím papírem a položila kousky šmakouna na to a přelila každou kostku ještě tak 1lžičkou té marinády.
Krok 3: A na 180°C tak 10-15 minut zapékala.
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakoun v županu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkLo
Moje poznámka
Šmakoun v županu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkLo
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 5 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 10 minutami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 41 minutami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 1 hodinou
Segedínský guláš
Jiri_N. před 2 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 2 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 2 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit šmakoun,
uprava šmakouna,
jak se upravuje šmakoun,
šmakoun recepty,
šmakoun dietní recepty,
šmakoun úprava,
marináda na šmakoun,
syrový šmakoun,
jak upravit šmakouna,
co je to šmakoun,
recepty ze šmakouna,
schmakoun uprava,
šmakoun jak upravit,
recept šmakoun plech,
maso z bílku šmakoun,
úprava ze šmakouna,
šmakoun,
co je šmakoun,
šmakoun recept,
šmakoun jako uzená treska
Suroviny:
šmakoun,
bílek,
sůl,
pepř,
koření kari,
koření grilovací,
paprika sušená sladká,
hořčice,
česnek,
olej,
solamyl
Komentáře (8)
Šmakoun je slisovaná bílkovina, která je vyrobena z čistých vaječných bílků. Dá se použít jako maso, ale také jako alternativa sýru. Má srovnatelné množství bílkovin jako maso, ale narozdíl od něj neobsahuje žádný cholesterol. Koupit se již téměř všude (v obchodech zdravé výživy, v hypermarketech) a při vhodné úpravě chutná moc dobře :)