Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na celeru

Chybí vám nápad co uvařit k nedělnímu obědu? Prošpikované a předem naložené maso, upečené doměkka a podávané se smetanovou omáčkou krásně vonící po celeru, může být jednou z možností, kterou lze snadno připravit.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radulinka6 Radulinka6

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby marinování

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 830 kJ /
1 632 kcal
Bílkoviny148,51 g
Tuky93,96 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 2,39 g
Sůl5,68 g
Sacharidy34,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso připravíme den předem. Prošpikujeme, osolíme, potřeme sardelovou pastou. Do misky nastrouháme celer, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zakápneme trochou oleje, přidáme pepř a maso, promícháme a dáme přes noc do lednice. Krok 2: Druhý den dáme do pekáčku celý obsah misky, podlijeme vodou a dáme do trouby péct na 200 °C. Krok 3: Za občasného podlévání pečeme doměkka. Krok 4: Maso vyndáme a nakrájíme na porce. Krok 5: Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, chvíli mícháme a zalijeme vodou nebo vývarem z hovězího bujonu a 15 minut povaříme, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem, můžeme zakápnout citronem.

Zveřejněno 16. 12. 2011

Poznámka autora Radulinka6

Příloha: rýže, těstoviny, houskový knedlík. Přeji dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR4z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR4z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Maso dušené na celeru jsem zatím nezkoušela, ale podle pozitivních reakcí určitě zkusím 😊

Výborné z celozrnným knedlíkem a určitě zase uvaříme... Syn si taky pochutnal:yes:

Anna Kocikova:Děkuji za pochvalu a jsem ráda,že Vám chutnalo.

Raduš,hovězí na celeru je u nás hodně oblíbené a tentokrát jsem ho vyzkoušela podle Tebe;-)Pochutnali jsme si:yes:Posílám Ti bodík a přidávám foto:-p+5:yes::yes:
Jen jsem neměla hovězí vcelku,byly plátky.Tak jsem po uležení masa druhý den rozškvařila kostičky slaniny,na to vložila"masový"základ a pak už dál podle uvedeného postupu:-)Za príma baštu,kterou jsme měli s knedlíkem Ti děkuji:-K:-K

Pěkné:yes:

Tématické fráze:
hovězí na celeru, hovězí maso na celeru, hovězí pečeně na celeru, recepty hovězí maso na celeru, recept hovězí na celeru, hovězí celer, hovězí na celeru recept, maso na celeru, celer recepty, recepty hovezí na celeru, hovězí na celeru, hovezi v celeru, hovězí mase na celeru, hovězi na celetu, hovezi zadni na celeru, hovězí kostky na celeru, hovězí zadní recepty, hvězí maso, hověz maso ragú, hovězí na celer

Suroviny:
hovězí zadní, celer, cibule, špek, pasta sardelová, mouka hladká, smetana, pepř, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu