Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 310 kJ / 791 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,88 g | 
| Tuky | 35,00 g | 
| Vláknina | 13,20 g | 
| Cholesterol | 102 mg | 
| Sodík | 25 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 83,52 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hrách i kroupy si každé uvaříme zvlášť doměkka.
	Krok 2: Do hrnce s osolenou vodou dáme nakrájenou cibulí a kouskama z ryby,  vaříme tak 1O minut - to je rybí maso už měkké a vývar přecedíme a necháme zchladnout.
	Krok 3: Zatím si pokrájíme zeleninu na proužky, kterou necháme na másle osmahnout, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, pak přilijeme prochladlý vývar z ryb, vaříme a ke konci přidáme hrách i s vodou ve které se vařil a ještě dáme utřený česnek, kroupy a obrané, pokrájené maso z ryb. Už jen dosolíme, dáme petrželku a máme hotovo. Druhý způsob polévky je pro ty, kteří nemají rádi rybí a je popsaná v poznámce.
Zveřejněno 22. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5M5
Moje poznámka
					
				
Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5M5
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							staročeské vánoční menu, 
						
						
							vanocni polevka, 
						
						
							polévky recepty, 
						
						
							vánoční polévky, 
						
						
							staročeské vánoce recepty, 
						
						
							recepty polévky, 
						
						
							vánoční ryby polévka, 
						
						
							ryb polévka, 
						
						
							staročeská vánoční polévka, 
						
						
							rybí polévka na sladko, 
						
						
							vanocni polevka z hrachu, 
						
						
							staročeská kuchyně vánoce, 
						
						
							staročeské vánoční polévky, 
						
						
							staročeská hrachová polévka, 
						
						
							staročeská vánoční kuchyně, 
						
						
							vánoční hrách, 
						
						
							vánoční recepty hrách a kroupy, 
						
						
							ribi polivka staročeska, 
						
						
							staročeské recepty, 
						
						
							kroupy recepty
						
					
						Suroviny:
						
							hlava rybí, 
						
						
							vnitřnosti rybí, 
						
						
							hrách, 
						
						
							kroupy, 
						
						
							máslo, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							zelenina kořenová, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							petrželka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (9)
Už se těším na zejtra na vaření, . Mamka smaží. Já dělám salát a na polívku mi nikdo nesmí sáhnout.
ta je z kategorie de luxe