Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem
Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na talíři doplníte kozím sýrem a balsamico redukcí, získáte luxusní pokrm.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 212 kJ / 1 963 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,56 g |
Tuky | 82,78 g |
Vláknina | 94,12 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 221,39 g |
Postup přípravy
Suroviny na marinádu smícháme a prošleháme. Krok 2: Zeleninu rozložíme na pracovní plochu a pomocí mašlovačky ji potřeme marinádou. Necháme odložet několik hodin. Rozpálíme grilovací pánev, vlijeme na ni olej a postupně grilujeme plátky zeleniny. Stroužky neoloupaného česneku necháme v pánvi celou dobu, aby dostatečně změkly. Krok 3: Teplou grilovanou zeleninu servírujeme na talíř, posypeme kousky kozího sýru a okraje talíře polijeme redukovaným balzamikovým krémem. Podáváme samostatně s opečenou bagetkou nebo jako přílohu k masu.
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BJj
Moje poznámka
Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BJj
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 20 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 21 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 8 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 9 hodinami
Tématické fráze:
marinovaná zelenina,
balzamiková omáčka,
marináda na grilovanou zeleninu,
marináda na grilovanou zeleninu,
grilovaná zelenina na pánvi,
balsamico redukce,
zelenina s kozím sýrem,
recepty na grilovaná jídla,
grilovana zelenina,
balzamika,
zapecena zelenina s kozim syrem,
grilovana zelenina,
jak se dela grilovana zelenina,
domácí balzamiková omáčka,
marinády na grilovanou zeleninu,
grilovaná cuketa se sýrem,
grilovaná zelenina s krémem balsamico,
marináda na grilování zeleniny,
teplá zelenina se sýrem recept,
grilovaná cuketa s kozím sýrem
Suroviny:
lilek,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
česnek,
olej olivový extra virgin,
chilli paprika sušená,
citron,
koření oregáno sušené,
tymián sušený,
pepř,
sůl mořská,
olej olivový,
sýr kozí,
ocet balsamiko
Komentáře (16)
Prostě základem je maximálně, ale zvolna rozpálený olej a rychlost s trpělivostí. Já jsem se to naučila poměrně pozdě, třeba někomu pomůžu k dřívějšímu úspěchu.