Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby ve vlastní šťávě

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min bez 24 hodinové přestávky mezi sterilováním

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava, bez 24 hodinové přestávky mezi sterilováním)

Houbařská sezona se pomalu blíží a možností jak houby zpracovat je opravdu nespočet. Zavařené houby ve vlastní šťávě využijeme po zbytek roku a využijeme je ve všech pokrmech, do kterých se používají dušené čerstvé.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Krok 2: Na oleji dosklovita osmahneme cibuli, přidáme houby, osolíme, přidáme trošku kmínu a za častého míchání podusíme. Pokud je třeba, přidáme ze začátku malinko vody. Cibuli a kmín je možné vynechat a podusit jen houby se solí. Krok 3: Plníme do sklenic, ale musíme nahoře nechat asi zhruba 3,5 cm místa, obsah sklenice se varem zvedne a pak po vychladnutí zase klesne. Krok 4: Okraje sklenic otřeme, dobře zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při mírném varu. Po 24 hodinách opakujeme, opět sterilujeme 1 hodinu při velmi mírném varu. Krok 5: Takto zavařené houby se nekazí, používáme všude tam, kde se používají dušené čerstvé houby.

Zveřejněno 20. 8. 2008

Poznámka autorky Merylas

Čerpáno z atlasu hub, kde je popsaná i konzervace. Používám 3 dl sklenice a víčka používám s červenou gumičkou vevnitř, jsou určené na zavařování masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M893

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M893

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-):yes::yes: recept mi přišel velice vhod, maso zavařuji často ale houby mě nenapadly - díky za zveřejnění receptu :-K

Ještě snad, já bych z té cibule měla trochu strach, jedině do sladkokyselých bych ji dala.

Dobrý nápad. Já jsem na receptech.cz taky našla vynikající takový recept před časem a zrovna bylo tolik hub, že jsem nevěděla, co s nima. To se houby očistily, nakrájely, posolily a nacpaly do sklenic, Taky se vařily zhruba tady tu dobu, jak je uvedeno. Malinko se srazily, takže, naopak, sklenici nacpat více, ale ty houby potom, neměly chybu a ikdyž se zdálo, že je jich ve skleničce málo, bylo jich vlastně hodně. Byla jsem strašně spokojená;-)

Tématické fráze:
zavařování hub ve vlastní štávě, zavařování dušených hub, zavařené houby, zavařené houby recept, jak podusit houby, zaváření hub, zavařování masa do sklenic, dušené houby zavařené, zavařené dušené houby, recept na zavarene houby, konzervace hub, houby zavařené, dušené houby, zavařování hub, zavařování masa, recepty houby, jak zavarit houby, houby recepty, recept zavařené houby, recepty na zavarene houby

Suroviny:
houby lesní, olej, cibule, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu