Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 563 kJ / 374 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 13,61 g | 
| Tuky | 19,18 g | 
| Vláknina | 14,60 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 133 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 30,52 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.
	Krok 2: Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka. 
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 31. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Moje poznámka
					
				
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 15 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 16 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 20 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 50 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pikantní lečo, 
						
						
							lečo apetit, 
						
						
							pikantní lečo recept, 
						
						
							pikantní domácí lečo, 
						
						
							lečo recept apetit, 
						
						
							servírovací lžíčky na dresing, 
						
						
							apetit leco, 
						
						
							recept na pikantní lečo, 
						
						
							lečo pikantní, 
						
						
							mrkni.cz/tchibo/, 
						
						
							luxusní lečo, 
						
						
							recept na lečo apetit, 
						
						
							pikantni zeleninove jidlo, 
						
						
							recept na lečo pikantní, 
						
						
							servírovací pánev tchibo, 
						
						
							pikantni zeleninove leco, 
						
						
							profesionalove vareni volske oko, 
						
						
							topinky s volským okem, 
						
						
							pikantni leco top recept, 
						
						
							pikantní na lečo
						
					
						Suroviny:
						
							olej olivový, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							cibule, 
						
						
							feferonka, 
						
						
							rajče cherry, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							sůl, 
						
						
							koření pepřové, 
						
						
							vejce, 
						
						
							nať petrželová
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (32)
cathleen: díky, některá jídla jsou, holt, fotogenická