Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 312 kJ / 3 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,80 g |
Tuky | 202,04 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 806 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli).
Krok 2: Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody a řádně promícháme.
Krok 3: Hovězí maso najemno umeleme, pak v sekáčku potravin (mixeru) spolu s vodou, 1/5 soli a kořením vymícháme v pojivou spojku, kterou přidáme k masové směsi a opět důkladně promícháme.
Krok 4: Bůčky k sobě ze tří stran sešijeme potravinářským motouzem, vzniklou kapsu naplníme ze ¾ masovou směsí, bůčky stlačíme k sobě, abychom vytlačili vzduch a zašijeme. Pokud kapsu hodně naplníme, v průběhu pečení nám může prasknout!
Krok 5: Kapsu vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme víkem a za občasného podlévání a polévání pečeme při 180 stupních 3-4 hodiny (podle velikosti kapsy).
Použití je široké v teplé i studené formě.
Použití je široké v teplé i studené formě.
Zveřejněno 4. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa ze selete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xnw5
Moje poznámka
Bůčková kapsa ze selete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xnw5
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 18 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 35 minutami
Mexický bramborový salát
wimra před 1 hodinou
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
anavob před 1 hodinou
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 4 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 6 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 6 hodinami
Tématické fráze:
selečí bok,
selečí bok recept,
mléčné sele,
bůček ze selete,
bok ze selete,
bůčková kapsa,
krk sele recept,
seleci bucek,
selečí bok recepty,
selecí krkovice,
sele recepty,
recepty selečí maso,
labužník selečí bok,
recepty selečí bok,
makro sele,
recepty ze selete,
top recepty bůčkové kapsy,
kapsa z bůčku,
buček z selete,
selečí krk
Suroviny:
bůček,
krkovice vepřová,
bůček,
přední hovězí,
voda,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý,
česnek,
koriandr sušený
Komentáře (23)
na toto se nedá říci nic jiného, než: Ano, šéfe