Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 677 kJ / 1 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,88 g |
| Tuky | 85,94 g |
| Vláknina | 38,24 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 212 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 92,18 g |
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na čtvrtky.
Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Krok 2: Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, jablka, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn. Krok 3: Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne.
Během té doby králíka otáčíme a promícháváme. Krok 4: Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova. Krok 5: Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme pasírovaná rajčata, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka.
Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Já jsem nepodlévala, nebylo potřeba.
Zveřejněno 9. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík (dar) z Koryčan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXwW
Moje poznámka
Králík (dar) z Koryčan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXwW
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 21 minutami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
dort králík foto,
koryčany rajče,
králík recept,
recepty z králíka,
králík dar,
králík dar k,
dort od áji,
rajče koryčany,
králik-rcp,
králik-rcp,
top recepty kralik,
korycany brambory,
králik po pytlácku,
cukroví koryčany,
micacek rajce,
korycany maminy foto,
pasirovany kralik,
jablka pro králíky?,
jak králíka odblaníme
Suroviny:
králík,
ocet,
víno červené,
celer řapíkatý,
olej olivový,
mrkev,
jablko,
cibule,
česnek,
bobkový list,
rozmarýn čerstvý,
pasírované rajčata,
sůl,
pepř
Komentáře (22)
Tak díky za všechny ty bezva recepty a krásná fota.
ale přesto moooc děkuji
Málo platné, rcp posuzujeme i okometricky, a ty Vaše jsou na 1.stránky kulinářských magazínů. Tak ještě jednou díky.
velehory tvořím trychtýřem.. když chci jen malý krtinec
Bibi, díky
všem moc děkuji
Irrena: to děkuji, ale na isindy nemám, mít nebudu.. vařím a fotím, jak umím, na Ivču fakt nemám.. ale dobré to bylo, to jo