Suroviny
Porce: 8-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 661 kJ / 4 221 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,15 g |
| Tuky | 165,47 g |
| Vláknina | 26,83 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 916 mg |
| Sůl | 2,14 g |
| Sacharidy | 566,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin na korpus si uhněteme těsto, vytvoříme z něj kouli a dáme do lednice alespoň na půl hodiny.
Krok 2: Zatím připravíme náplň. Mléko přivedeme k varu, přisypeme do něj propláchnutou rýži a na mírném plameni vaříme dokud nemáme rýžovou kaši (asi 20 minut). Necháme vychladnout za občasného míchání.
Krok 3: Těsto z lednice buď vyválíme nebo prsty vmačkáme do dortové formy o průměru 26 cm (formu buď vymažeme tukem nebo vyložíme pečícím papírem) a vytvoříme velmi vysoké okraje, až k hornímu okraji dortové formy, vrátíme zpět do lednice.
Krok 4: Vychlazenou rýžovou kaši smícháme se žloutky a cukrem.
Krok 5: Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a ušlehanou smetanu.
Krok 6: Půl náplně vlijeme na korpus, poklademe pár malinami a zalijeme zbytkem náplně.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě na 160-180 stupňů asi 40 minut, korpus musí být zlatavý a náplň tuhá a také mírně zlatohnědá.
Krok 8: Necháme zcela vychladnout, povrch poklademe malinami, zalijeme červeným dortovým želé a necháme v lednici nejlépe přes noc.
Zveřejněno 15. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Belgický rýžový dort s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR60
Moje poznámka
Belgický rýžový dort s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR60
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 43 minutami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 4 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 30 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 56 minutami
Krémová česnečka
magdalenka před 58 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 1 hodinou
Sekaná z pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 1 hodinou
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 1 hodinou
Vepřové nudličky s čínským zelím
DavidVolvo před 1 hodinou
Červené zelí s jablky
magdalenka před 1 hodinou
Tématické fráze:
ryzovy dort,
belgický rýžový koláč,
pečeme s malinami,
dortový korpus z rýžové mouky,
dort z rýžové mouky,
rýžový korpus,
rýžový dorty,
dort s rýžovou náplní,
belgické recepty,
dort stupně vítězu,
belgický šlehačkový dort recept,
ryžovi dort,
recepty ryzovy dort,
belgický koláč,
malinový dort,
nepečený belgický dort,
zele dort s malinami,
rýžový dortový korpus,
malinový dort se želé,
rýžový belgický koláč
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
tuk hera,
vejce,
mléko,
rýže,
vejce,
cukr,
šlehačka,
maliny,
želé červené dortové
Komentáře (2)