Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně

Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k tradičním svátečním jídlům, často je považována za složitou, ale tento prověřený recept vás přesvědčí o opaku.

Hodnocení receptu je 5,0 (312×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

1. 10. 2008 15:46

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 926 kJ / 3 806 kcal
Bílkoviny196,03 g
Tuky286,37 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 696 mg
Sodík 2,90 g
Sůl7,15 g
Sacharidy104,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento postup se od jiných receptů na svíčkovou liší tím, že se výpek ochutí již na začátku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavla

12. 10. 2011 20:04

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,nemůžu dát maso péct do trouby a nemám ani tlakový hrnec,jak dlouho bych měla maso vařit.:-?Strašně ráda bych tuto svíčkovou vyzkoušela... Díky moc za radu.

Lerajka Lerajka

14. 5. 2011 12:12

:yes: taky jsem ji delala s tatou poprvy a opravdu se povedla ;-) výborny recept budem ji delat casteji ;-) už víme jak na to děkuju :-))

Terka

6. 5. 2011 10:53

POprvé v životě jsem vařila svíčkovou a rozhodla jsem se jí dělat podle tohoto receptu. Svíčková se povedla, na to, jak jsem si myslela, že svíčková je děsně těžká omáčka a bála jsem se jí, tak jsem zjistila, že je vlastně velice jednoduchá. Byla výborná, doma si jí moc chválí, ale musím říct, že příště až jí budu vařit znovu, tak uberu s tím bobkovým listem. Ty 3 kusy mi přijdou děsně moc a díky tomu mi ta svíčková připomíná hodně rajskou omáčku - jak chutí, tak vůní. myslím si, že jeden bobkový list bude bohatě stačit.

rytiska

25. 4. 2011 14:25

vynikající:yes:

andrejkaa

9. 1. 2011 11:07

Pridana fotka, svickova vyborna, urcite zopakuji.:-p

nikiskaaaa

3. 1. 2011 16:09

Vypadá to všechno krásně, ale kolik vývaru? Je jedno jestli dám třeba litr nebo půl? K vůli chuti? Děkuji

pepsi.zelvicka

4. 11. 2010 17:58

svíčková výborná, dneska jsem ji vařila poprvé a vybrala jsem si Váš recept :-p

Lusinda79

19. 9. 2010 19:25

Omlouvám se za zpožděnou reakci Suzanna;-).Cukr stačí dát na zeleninu, lehce zkaramelizuje a nemá šanci se připálit, protože sama zelenina už lehce pustila vodu.
Naopak karamel dělaný na pánvi má tendenci se pálit a hořknout.
Děkuji se spožděním xunečce, lucik, dancicce, snowe, FFgirl a Andrii, že vyzkoušeli.Vzhledem k množství přidaných fotek je vidět, že recept funguje:-K.A děkuji J. za upozornění:-K k tématu.

suzanna

19. 9. 2010 14:07

Tak jsme ji prave zblajzli a byla mnam:-p Pritel prohlasil, ze svickovou nema moc rad, ale vidi, ze fakt kazdy jidlo se da udelat tak, aby bylo vynikajici. Dokonce si 2x pridal:-8
Priste zusim udelat ten karamel zvlast, jak radi spagetka a uvidime, jestli se to na chuti nejak projevi:-)
Kazdopadne moc moc dekuji za recept:-K, jsem rada, ze i ja jsem to zvladla a zdolala tak dalsi metu sveho kucharskeho umeni:-D:-D:-D
Pridavam bod:yes:

suzanna

19. 9. 2010 12:24

Spagi, dik:-K priste to tak asi udelam. Tentokrat jsem to nasypala rovnou na tu zeleninu, ale vubec si nejsem jista jestli to zkaramelizovalo, nebo se to jen nejak promichalo. Je to prvni svickova, tak uvidime, jak dopadne;-)

spagetka spagetka

19. 9. 2010 11:28

Suzann - já osobně dělám ten karamel úplně zvlášť - v pánvičce nechám trochu cukru zkaramelizovat a pak ho zpět vmíchám. Možná to někdo dělá jinak, ale já vždycky zvlášť, protože kdyby se mi karamel nepovedl, připálil se, tak nevyhodím celou zeleninu, ale jen ten nepovedený karamel. ;-)

suzanna

19. 9. 2010 11:12

Zrovna delam tuhle svickovou a potrebovala bych poradit. Moc nechapu tu cast s karamelem... To ten cukr nasypu na tu zeleninu, nebo ji odhrnu bokem a na kraji vyrobim karamel a ten pak zamicham se zeleninou, nebo jak? Delam svickovou poprve a jsem z toho nejaka zmatena:-O:-8 Poradite nekdo?

MrazovaJa MrazovaJa

3. 8. 2010 22:17

Také děláme svíčkovou v troubě. Dáváme hodně zeleniny a mouku na zahuštění už nepotřebujem. Je to ta nejlepší svíčková!!!:-)

xunecka

3. 8. 2010 17:26

Veliké díky:-! Po různých pokusech "konečně svíčková". Dodržovala jsem přesný postup a Lusindo, Vaše svíčková je prostě výborná:yes::yes::yes: Nemá chybu a konečně mohu s radostí říci, že mám ten správný recept, děkuji:-K
Přidávám foto:-p a jasný bodík.

Blanka

23. 6. 2010 06:59

Dělala jsem včera a musím říct, že je opravdu výborná. Jen se mi nějak nepodařilo upéct to maso za 2 hodiny. Asi dělám někde chybu. Každopádně dávám bodík :-) :yes:

1 13 14 15 16 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně svickova na smetane babica svíčková svíčková recept svíčková na smetaně recept recept na svickovou recept na svíčkovou na smetaně recept svíčková svíčková omáčka svickova recepty top recepty svíčková svickova omacka v troube recepty svíčková recepty svíčková na smetaně svíčková na smetaně top recepty jak se vaří svíčková jak se dělá svíčková svíčková v troubě recept svickova na smetane svickova na smetane pecena v troube

Suroviny: hovězí zadní, zelenina kořenová, petržel, cibule, hořčice plnotučná, cukr, ocet, olej, máslo, slanina uzená, mouka, smetana ke šlehání, bobkový list, koření nové koření, pepř, šťáva citronová, sůl, vývar masový

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkqB