Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně

Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k tradičním svátečním jídlům, často je považována za složitou, ale tento prověřený recept vás přesvědčí o opaku.

Hodnocení receptu je 5,0 (312×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

1. 10. 2008 15:46

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie15 926 kJ / 3 806 kcal
Bílkoviny196,03 g
Tuky286,37 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 696 mg
Sodík 2,90 g
Sůl7,15 g
Sacharidy104,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento postup se od jiných receptů na svíčkovou liší tím, že se výpek ochutí již na začátku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zuzana

5. 10. 2017 08:03

Mám prosbu na zkušené tvůrce svíčkové, svíčkovou budu dělat poprvé v životě. Jak se špikuje maso? A hlavně kdy? Když už je uvařené? Předem děkuji za tipy!

Lenka

3. 9. 2017 12:31

Dnes podle Vašeho receptu vařím již podruhé a musím jen chválit. Všem moc chutná !!!!!::-):yes:

Nadene

27. 8. 2017 15:37

Moc dekuji za recept. Chutnalo vyborne!!!

Pavlina

30. 6. 2017 23:10

Pridavam chvalu, ted jsem dodela a nevim jestli z toho ochutnavani zbyde neco na zitrejsi obed :-D

Veu

27. 5. 2017 13:24

Opravdu výborná. Už jinou dělat nebudu :-Q Mňam :yes:

Ali

8. 5. 2017 11:57

Muj manzel si na svickovou potrpi a pochvaly nemeli konce! I nasi tri caparti nejedliky vsechno snedli. Diky moc!:yes::yes::yes:

Milča

2. 5. 2017 22:30

Nikdy se mi nepovedla svíčková jak by měla, podle tohoto receptu je úplně super...byla jsem pochvalená :yes:;-)

lstribrny

4. 4. 2017 15:42

Dneska jsem uvařil svíčkovou omáčku dle tohoto receptu a musím říct, že je fakt bombový :))) již žádnou jinou :yes::yes:

Mija

10. 2. 2017 19:38

Dneska uvařeno a můžu říct s klidným srdcem,že lepší svíčkovou jsem nejedla,klobouk dolů. <3

mekkejla

28. 1. 2017 13:02

Jedním slovem dokonalá! Doteď jsem si říkala,že svíčkovou jakžtakž umím,ale po dnešku bych se nestyděla pozvat na ni kohokoliv ;-) Mockrát děkuji za tak skvělý recept :yes:

casino casino

20. 1. 2017 11:31

Lenka:
Je dobré maso naložit (zkřehne a NĚKDY se i "navoní") ale není to nutné.
Pokud zvojtíte omáčku, tak dobře udělané maso zachrání požitek z jídla jen z části:-)
Komu nevadí špek, tak maso se nejvíce ochutí právě špekem:-)
Mám vyzkoušené 3 obvykle používané způsoby nakládání a nejvíce se osvědčuje naložení do mořidla. Právě vlivem kyseliny se z dlouhého masa z býka občas podaří připravit "krátké" masíčko jako ze srnce :yes:

No, na množství masa mě překvapuje počet listů vavřínu...:-O
Ale proti gustu...:-)

Lenka

20. 1. 2017 08:30

Ahojky. Maso se vůbec nenaklada dopredu? Dekuji za odpověď;-)

Rene

7. 1. 2017 18:28

Nejlepší svíčková co jsem jedla.I chlap ji pochválil a to svíčkovou nemá rád. Za mne 1*:yes:

tejaja tejaja

4. 1. 2017 11:10

Vybrali sme si tento recept kvôli pochvalám v komentároch a skutočne sme neľutovali. Je výborná. Vďaka za recept.:yes:;-) Pridávam fotku a bodík.;-)

Hanka

1. 1. 2017 01:30

Vyborna svickova -:)

1 7 8 9 10 11 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně svickova na smetane babica svíčková svíčková recept svíčková na smetaně recept recept na svickovou recept na svíčkovou na smetaně recept svíčková svíčková omáčka svickova recepty top recepty svíčková svickova omacka v troube recepty svíčková recepty svíčková na smetaně svíčková na smetaně top recepty jak se vaří svíčková jak se dělá svíčková svíčková v troubě recept svickova na smetane svickova na smetane pecena v troube

Suroviny: hovězí zadní, zelenina kořenová, petržel, cibule, hořčice plnotučná, cukr, ocet, olej, máslo, slanina uzená, mouka, smetana ke šlehání, bobkový list, koření nové koření, pepř, šťáva citronová, sůl, vývar masový

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkqB