Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou

Losos je velice oblíbený, často jej vyhledávají i ti, kteří rybám běžně neholdují. Aromatická koprová omáčka v kombinaci s jemným rybím masem a zeleninou orestovanou dokřupava, určitě nezklame.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika09 Veronika09

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie689 kJ /
165 kcal
Bílkoviny6,08 g
Tuky0,62 g
Vláknina13,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kopr nasekáme na jemno a spaříme na másle ať pustí vůni, přilijeme smetanu (nebo mléko) a rozetřený malý česnek. Vaříme asi 10 minut. Krok 2: Poté přidáme špetku soli a 4 kapky citronové štávy. Nakonec zahustíme jíškou z mouky, dle potřeby. Krok 3: Lososa osolíme a opepříme a restujeme z obou stran 10 minut (dokud se nerozpadne). Ne dlouho, byl by vysušený. Krok 4: Veškerou zeleninu nakrájíme a na jarní cibulce a olivovém oleji orestujeme a poté pomalu dusíme. Zelenina by měla zůstat křupavá, takže dusíme zhruba 5 až 8 minut. Krok 5: Ke konci přidáme oregano, dvě špetky soli a nakonec chilli podle chuti. Lososa podáváme přelitého koprovou omáčkou.

TIP: Losos - nejlepší recepty

Zveřejněno 1. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBmx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBmx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dnes jsem dělala tento recept, s dovolením jsem přidala obrázky, když tak je smáznu. Jinak drobné úpravy: žampiony jsem musela vynechat, čerstvé neměli a sterilované nám nechutnají. Jinak v koprovém přelivu - dala jsem na jemno nakrájený česnek a rozvoněla, dochutila ještě troškou pepře, citronu jsem dala také víc než 4 kapky a na závěr jsem do hotové zálivky přidala 1 malý stroužek česneku.
Zeleninu jsem dělala na másle, restovala jsem ji asi 10 min., oregano jsem vynechala, jinak chilli, sůl, pepř.
Vynikající zeleninka i přeliv. Manžel lososa nechtěl, ale na kuřecím prsíčku si taky pochutnal. Takže díky, příště ještě ty žampionky ;-):-p:yes::yes:

kombinace ryby a kopru je velmi dobrá:yes::yes:

Tématické fráze:
koprový přeliv, preliv na lososa, koprový přeliv na lososa, losos recepty, koprovy preliv na rybu, losos recept, losos s koprovým přelivem, steak z lososa s koprem, losos na másle se zeleninou, preliv na rybu, koprovy preliv pres rybu, koprový přeliv na ryby, restované fazolky na másle recept, losos s přelivem, recepty losos, koprovy přeliv z na lososa, losos s jogurtovo koprovým dipem, delame lososa se zeleninou, citron.přeliv na lososa, citronovy preliv

Suroviny:
losos, smetana ke šlehání, kopr čerstvý, šťáva citronová, česnek, sůl, pepř mletý, olej olivový, mouka hladká, rajče, žampióny, cibulka jarní, cuketa, paprika, koření oregáno, omáčka chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu