Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový pohár

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 8. 2012 14:48

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 671 kJ / 877 kcal
Bílkoviny16,44 g
Tuky31,56 g
Vláknina10,77 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy126,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danielle72 danielle72

18. 5. 2013 08:29

Jé, to je ale krásný pohárek, plná zdraví z Posázaví (nebo to je vlastně jedno odkud, vypadá prostě dobře) :yes::yes::yes: +8. bod;-)

nofrona

19. 8. 2012 18:37

Hmm, tak už je v bříšku;-), zase jsem o něco chytřejší. Tak tu druhou už sklízet nebudu:-(. V mrazáku se ještě najde:-p.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 8. 2012 17:29

;-):-K:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 8. 2012 17:26

Market, je to tak. Andrea má pravdu. Ale my jsme ji taky ještě koncem července ořezali a udělala jsem z ní marmeládu. Letos se jí fakt daří.;-)

spagetka spagetka

19. 8. 2012 16:39

My také končili začátkem července, spíš koncem června. Já ji teda moc nesmím, kvůli dně, ale miluju ji. Receptík bude dobrý :-p:-p:yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 8. 2012 16:33

1974andrea:u nás se konzumovala taky tak,pozděj už né,právě proto jak jsi to sem Andrej dala.;-)
Ale pohár je určitě dobrý;-):yes:

1974andrea 1974andrea

19. 8. 2012 16:14

Tak jsem našla tohle a vím, že mi to už říkalo spousta lidí, že se má trhat do konce června, tak se tím řídím.;-)

Reveň rebarbora (Rheum rhabarbarum), patřící do čeledi rdesnovitých (Polygonaceae), byla používána již v tradiční čínské medicíně před bezmála pětitisíci lety. Její kořen obsahuje například projímavé antrachinony nebo protizánětlivé třísloviny. Listy jsou jedovaté (ale zjistili jsme, že hlemýžďům je to úplně fuk). A tak se dostáváme k tomu, co je mezi kořenem a listem - k řapíkům. Jejich barva je od zelené po červenou. Buňky rebarborových řapíků obsahují více než 90 % vody, a tak má tato zelenina velmi nízkou energetickou hodnotu. Z minerálních látek v nich nalezneme zejména draslík, vápník a železo.
Typickou kyselou chuť dávají rebarboře ovocné kyseliny - jablečná, citronová a šťavelová. Jejich obsah se v průběhu roku mění - na jaře je ve prospěch kyseliny jablečné a v červenci stoupá obsah kyseliny šťavelové. Kvůli obsahu kyseliny šťavelové se rebarbora nedoporučuje lidem, kteří mají problémy s tvorbou ledvinových kamenů, revmatismem a dnou.

nofrona

19. 8. 2012 15:10

Tak o tom nic nevím:-O, www.chovatelka.cz/clanek/pestujeme-rebarboru.
Já ji vždy začátkem prázdnin ořežu, pokud je co;-) a dám na mrazák. A koncem prázdnin dorůstá další:-).

rebeka: díky:-)

1974andrea 1974andrea

19. 8. 2012 15:01

Myslím, že rebarbora by se v tomhle období už neměla konzumovat, je v ní plno kyseliny šťavelové. Má se trhat do sv. Jana v červnu. Ale nápad dobrý:-p

rebeka rebeka

19. 8. 2012 14:56

:-S:-S hmm, tak vidím, že se OPRAVDU "nedaří".. kecko:-D:-D:-D:-D
krásný pohárik:-p;-):-K:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kdy trhat rebarboru do kdy trhat rebarboru rebarbora šlehačka rebarbora recepty rebarbora kdy trhat rebabora na pohár vločky zhořknou lebarbora džem recept kdy trhat sklízet rebarboru lebarbora kdy trhat rebarora pohár revenovy pohar recepty z rebarbory do kdy se může trhat rebarboru rebarbora do kdy trhat rebarborové listy vlocky reven zdravý rebarborový koláč rebarborový pohár s tvarohem rebarbora a zakysana smetana

Suroviny: rebarbora, smetana 33%, smetana zakysaná, cukr třtinový, cukr moučkový, vločky ovesné, lupínky mandlové, mandle mleté

TopRecepty.cz

Rebarborový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNRR