Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké řezy à la kolínské řepánky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 10. 2012 06:55

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie22 899 kJ / 5 473 kcal
Bílkoviny125,68 g
Tuky262,72 g
Vláknina49,60 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 693 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy626,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Řepánky, tj kynuté buchty plněné nádivkou z cukrové řepy a máku, pocházejí z Kolínska. Zde je zná opravdu každý, i když dnes už pomalu jejich příprava upadá v zapomnění, každý rád zavzpomíná na to, jaké dělala právě jeho babička. Nám se kdysi nechtělo balit klasické buchty, tak jsme vymyslely tuto variantu. Je to stejně dobré, ne-li ještě lepší :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petram petram

18. 3. 2018 10:03

Nadja: Vypadají nádherně, moc děkuji za vyzkoušení i za fotky :-K.

Nadja Nadja

18. 3. 2018 03:38

Potřebovala jsem rychle, bez kvasnic, udělat pár buchet. Tak jsem je zkusila z tohoto těsta. S těstem se dobře pracuje, nelepí a buchty byly moc dobré. Plnila jsem je tvarohem. :yes:

petram petram

15. 11. 2017 10:48

Veronika: Ono opravdu záleží, jestli máte rádi víc řepy nebo víc máku. Já to dělám od oka, mám raději řepu než mák, ale většinou to mám tak jedna ku jedné.

Veronika

15. 11. 2017 10:43

Bylo by možné udat nějaké množství té řepy?
Každá je jinak veliká a jestli tam dát celou nebo půlku je jistě rozdíl :-((
Díky moc! :-K

petrzelka

26. 10. 2012 21:41

A zase ta řepa.Měla bych to brzy vyzkoušet,každý o ní básní,jak je to skvělá nápln,takže ukládám a časem na ni dojde;-):yes:

DajaH

18. 10. 2012 16:56

dadina:
dělám to s jablky (nakyslými) místo té řepy a je to výborné

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 10. 2012 12:17

Ta Tvá vychytávka na"nebalené"řepánky se mi líbí:yes:Vypadají moc hezky:-K+5:yes::-p
V poslední době mám smůlu na zhořklý mák i já:-//:no:

dadina

5. 10. 2012 08:20

Řepánky znám od tety a miluju tuhle kombinaci,teď jen kde v Praze řepu sehnat..

petram petram

5. 10. 2012 07:37

Jana Remkova: Já (nebo spíš maminka) jsem to štěstí opravdu měla :-) Kdybys měla možnost, určitě vyzkoušej, je to opravdu moc dobré.

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 10. 2012 07:25

To nemá chybu, snad jedinou:-//. Poslední dobou co koupím, je hořký mák:-(. Tobě plus, snad jsi měla mák dobrý.:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řepánky řepánky z cukrové řepy buchta z cukrové řepy koláč z cukrové řepy buchty z cukrové řepy řepanky recept placky z cukrové řepy zhořklý mák co s cukrovou repou recepty s cukrovou řepou buchty řepánky recepty z cukrové řepy buchta s cukrové řepy prave řepanky nádivka z cukrové řepy pečení řepánky koláče z cukrové řepy moučníky z cukrove řepy buchta s cukrovou řepou koláče repanky

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr, mléko, vejce, prášek do pečiva, kůra citronová, nádivka, řepa cukrová, mák, skořice, koření hřebíček, kůra citronová, cukr

TopRecepty.cz

Křehké řezy à la kolínské řepánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2DGK