Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné kynuté knedlíky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 11. 2012 22:50

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 764 kJ / 2 095 kcal
Bílkoviny72,83 g
Tuky17,84 g
Vláknina18,65 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 520 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy401,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Neměla jsem ráda knedlíky - nerada je jím a tudíž i nerada vařím. A proto se mi většinou ani nepovedly. Ale tyto kupodivu vždy dopadnou dobře a má je ráda i moje rodina - prý jsou opravdu lepší, než klasické "bílé".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitule

28. 12. 2016 21:40

Bílé klasické knedlíky občas dělám. Dnes jsem poprvé zkoušela celozrnné. Dělala jsem je bez pekárny, z čerstvého droždí, na 500 g mouky jsem dávala 1/4 kostky droždí FALA. Postup jako u klasických knedlíků: obě mouky se solí promíchat, udělat důlek, do něj cukr, nadrobené droždí a zalít vlahým mlékem, nechat 5 minut kynout. Poté přidat vejce a zamíchat vařečkou nebo ručním šlehačem do hladka a na závěr přimíchat vařečkou suché kostičky celozrnného pečiva (těsto jakoby zakulovat s rohlíkama) - nechat kynout asi 1,5 hodinky. Rozdělila jsem je na dvě šišky a nechala ještě pod utěrkou dokynout asi půl hodinky. Pak vhodit do vroucí (neosolené vody) vykynutou stranou dolů. ------------> Překvapilo mě, jak je knedlík nadýchaný a chutově je hodně podobný těm klasickým..... Napříště zkusím poměr mouky změnit a dát více té celozrnné. Vřele doporučuji :-)

Jája

27. 1. 2016 08:33

Eddiee: mohla bych se zeptat na postup, jak jste knedlíky dělala? Kolik čerstvého droždí a jak dlouho kynuly?

Eddiee

7. 11. 2015 16:53

Dnes jsem dělala knedlíky podle receptu a byly velmi dobré. Zatím se mi knedlíky moc nedařily, ale tyto vyšly perfektně, dobře se krájely a výborně chutnaly. Dělala jsem bez pekárny a s čerstvým droždím. Děkuji za recept, budu je vařit znovu.

sunny.sofi sunny.sofi

3. 11. 2012 14:53

Moc všem děkuji za milá slovíčka i bodíky:-K

Chambord

3. 11. 2012 11:17

Velice pěkné jídlo.:yes: Přidávám šestý bodík.

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 11. 2012 10:39

:yes::yes::yes:

sunny.sofi sunny.sofi

3. 11. 2012 00:29

Olinka5555: housku nebo rohlík na kostičky přidávám později, při "pípání" pekárny na přidání surovin (jako jsou oříšky, kmín apod. při kynutí chleba)

Olinka5555

3. 11. 2012 00:09

Celozrnné jsem ještě nedělala, jedla jsem je a byly výborné. Recept určitě vyzkouším, jenom mám dotaz k autorovi - ten rohlík se dává hned, nebo se přidává? Zkoušela jsem knedlíky nechat vypracovat v pekárně a rohlíky byly úplně rozdrobené do těsta.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: celozrnné knedlíky celozrnny knedlik knedliky z celozrnne mouky celozrné knedlíky knedlík z celozrnné mouky celozrny knedlik celozrnný knedlík recept knedlíky celozrnné celozrnné knedlíky recept knedlíky z celozrné mouky celozrný knedlík recept celozrny knedlíky celozrnný knedlíky celozrnné knedlíky z housky domaci celozrnny knedlik knedle z celozrnne mouky celozrnné knedlíky recepty knedlík z celozrné mouky knedlíky s celozrnné mouky celozrnný knedlík z housek

Suroviny: mléko, vejce, mouka hrubá, mouka celozrnná, cukr, kvasnice sušené, rohlík

TopRecepty.cz

Celozrnné kynuté knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVvW