Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 329 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,59 g |
Tuky | 17,38 g |
Vláknina | 22,87 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 35,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2020 17:48
Eja57:Len autor receptu môže nastaviť tú ktorú fotku za hlavnú, v tomto prípade Dajda. (a zrejme moderátorky)
17. 6. 2020 17:00
Eja57: Díky moc, pobavila jsi mně..
17. 6. 2020 16:47
mika59: ale no tak přece teď nezačnu vařit fotka je ...ale nějak nechápu, proč jako hlavní fotka zůstává ta co nejmíň odpovídá receptu....
17. 6. 2020 16:12
U nás teda s chlebem Přidávám bod a fotku.
19. 1. 2020 14:52
bohynovka: no toto...takový poklad jsem přehlédla...děkuji za vytažení receptu
19. 1. 2020 14:43
sonal: Protoze foto neni autorky receptu. Ja jsem tento gulas jiz nekolikrat realizovala a vysledek je vizualne naprosto jiny. Diky peceni v troube je vysledna barva daleko tmavsi a smes hustsi.
Vysledek je ovsem, pri dodrzeni postupu vyse, opravdu famozni. Maso je velmi krehke a lehce opecene, s tokajskym je celkova chut naprosto dokonala a opravdu je nejchutnejsi s chlebem.
Vysledek je ovsem, pri dodrzeni postupu vyse, opravdu famozni. Maso je velmi krehke a lehce opecene, s tokajskym je celkova chut naprosto dokonala a opravdu je nejchutnejsi s chlebem.
19. 1. 2020 14:27
Nabízíme proleželé s čerstvým chlebem (žádné kynuté české knedlíky!) ja ho mám rada s chlebíkom, tak prečo foto s knedlí:-kom..
15. 8. 2017 22:29
Tak to je NEBE V HUBĚ!!!!!! Lepší Segedín jsem ještě nejedl. Akorát místo Tokaje jsem použil domácí vývar.
23. 7. 2017 15:45
Neviem,koho to bola babicka,ale urcite robila jeden z najlepsich gulasov Segede v slnecnej sustave.. Teraz som ho dovaril a teda klobuk dole... Dakujem za recept
2. 5. 2017 17:46
Dajdo, je opravdu vyborny. Tokajske krasne doladilo nase Turanske zeli a i s minimem koreni byl vyborny.
Zapomnela jsem na cesnek, ale i tak to byla (s cerstvym chlebem) mana nebeska.
Dekuji za recept a vrele doporucuji. To krehounke opecene masicko zlaka kazdeho.
Zapomnela jsem na cesnek, ale i tak to byla (s cerstvym chlebem) mana nebeska.
Dekuji za recept a vrele doporucuji. To krehounke opecene masicko zlaka kazdeho.
16. 1. 2017 21:47
Lumiel: Super!
16. 1. 2017 19:20
Povedlo se moc dobreeeej byl
14. 1. 2017 04:07
Lumiel: Až se začne dělat na povrchu "kůrčička". Stupně Vám neřeknu, to záleží na troubě. Rámcově bych řekla raději více, ale pozor na spálení vrchní vrstvy, musí to být jen ta kůrčička. Maso by nemělo plavat, měla by to být taková hustší směs.
13. 1. 2017 21:58
Na kolik minut to mam zapect a kolik stupnu? Dekuji
2. 8. 2013 16:47
Dajda: Je to přesně ten tvůj, dělala jsem ho podle tebe
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 14 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 6 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 6 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 6 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 7 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky
Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xp2o
57 názorů