Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 983 kJ / 1 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 256,90 g |
| Tuky | 75,65 g |
| Vláknina | 14,49 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 45,01 g |
Postup přípravy
V papiňáku na rozehřátém oleji nacháme zesklovatět nadrobno nakrájenou druhou cibuli, vložíme roládu a prudce ze všech stran osmahneme. Krok 4: Podlijeme 150ml vařící vody a pokud budeme přidávat bujón, rozdrobíme ho. Hrnec zajistíme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na mírném plameni 35minut(připravujeme-li z plece, podlijeme 200ml vody a dusíme 45minut). Krok 5: Hrnec ochladíme, odpustíme případný zbytek tlaku a hrnec otevřeme. Měkkou roládu vytáhneme, odstraníme provázek, nakrájíme na námi požadované porce a uchováme v teple. Šťávu dle potřeby dochutíme. Krok 6: Plátky rolády klademe na nahřátý talíř, přiložíme přílohu, například šťouchané brambory a přelíváme vydušenou šťávou.
Zveřejněno 7. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda pro nenáročné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GPk
Moje poznámka
Vepřová roláda pro nenáročné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GPk
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 16 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 46 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřová roláda,
vepřová roláda z plecka,
co varit z plece,
vepřové v papiňáku,
vepřová roláda z papinaku,
vepřová roláda recept,
katův šleh kuřecí,
jak na masovou roládu čím ji upevnit,
roláda z vepřové plece,
co se dá vařit v papináku,
jak upevnit roládu,
nenarocne na ingredience,
rolada v papinaku,
vepřová rolada , hořtice,
vepřové rolády,
veprova v papinaku,
recepty na vepřové rolády,
rolada z veproveho masa v tlakaci,
roláda z plecka bez náplně,
vepřové roládky v tlakovém hrnci
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
marmeláda rybízová,
hořčice kremžská,
olej,
bujón zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (34)
proti receptu a dalším fotkám nemám vůbec nic.Je to určitě moc dobrá roláda a ráda ji podle vás uvařím.Jen mě osobně vadí ta sklenice a kelímek položené na takovém krásném mase.
Jde nafotit i jinak,ne?
Co říkáš na tu náplň
Jani Pá-proč si myslíš,že mám tu náplň tak"chudobnou"
Andri-je to taková pikantní,navinulá chuť,která krásně po uležení a bez většího množství jiných dalších surovin do náplně hezky vynikne.Tuhle kombinaci ráda používám jak do rolád,tak i do různých šťáv a omáček
Miszo,Betyno-budu ráda,jestli vyzkoušíte
Všem velké díky za moc hezké komentíky a bodíky
Monika17 - pravdu máš děvče