Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 901 kJ / 1 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,41 g |
Tuky | 100,56 g |
Vláknina | 6,62 g |
Cholesterol | 489 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,36 g |
Sacharidy | 14,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí prsa naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme špalíček slaniny, špalíček kuřecí šunky, 1/4 okurky, 1/4 cibule a 1/4 vajíčka. Zbytek vajíčka přidáme po uvaření do omáčky.
Krok 2: Ptáčky svineme, zajistíme párátky a zprudka opečeme ze všech stran na slanině a cibuli osmažené dorůžova. Opečené maso zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme asi 20 minut.
Krok 3: Hotové ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené vajíčko, které nám zbylo. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 13. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ptáček z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Mg
Moje poznámka
Ptáček z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Mg
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 13 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
collins před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 2 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 4 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 5 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 5 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 6 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 7 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 8 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 8 hodinami
Tématické fráze:
ptáčky z krutího masa,
kruti ptacky,
recepty z krutích prsou,
špaňelský ptáček z krůtího masa,
ptáčci z krutího masa,
španělské ptáčky z krůtího masa,
krůtí prsa recept,
krůtí ptáčci,
brostek,
ptáček z krutiho masa,
krútí prsa,
recept z krutich prsou,
co z krutich prsou,
hovězí rýfek,
španělský ptáček z krůtího,
hovězí brostek,
co uvařit z krutích prsou,
skřipec na španělské ptáčky,
španělský ptáčky s krůtího masa video recepty,
krůtí prsa recepty
Suroviny:
prsa krůtí,
hořčice,
slanina vcelku,
cibule,
okurky sterilované,
šunka kuřecí,
vejce,
sůl,
masox,
mouka hladká
Komentáře (31)
Jani,hezky jsi navařila
Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...
Spagi, myslíš?