Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 901 kJ / 1 171 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,41 g |
| Tuky | 100,56 g |
| Vláknina | 6,62 g |
| Cholesterol | 489 mg |
| Sodík | 3,49 g |
| Sůl | 8,36 g |
| Sacharidy | 14,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí prsa naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme špalíček slaniny, špalíček kuřecí šunky, 1/4 okurky, 1/4 cibule a 1/4 vajíčka. Zbytek vajíčka přidáme po uvaření do omáčky.
Krok 2: Ptáčky svineme, zajistíme párátky a zprudka opečeme ze všech stran na slanině a cibuli osmažené dorůžova. Opečené maso zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme asi 20 minut.
Krok 3: Hotové ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené vajíčko, které nám zbylo. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 13. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ptáček z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Mg
Moje poznámka
Ptáček z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Mg
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 4 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 22 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 1 hodinou
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 3 hodinami
Tématické fráze:
ptáčky z krutího masa,
kruti ptacky,
recepty z krutích prsou,
špaňelský ptáček z krůtího masa,
ptáčci z krutího masa,
španělské ptáčky z krůtího masa,
krůtí prsa recept,
krůtí ptáčci,
brostek,
ptáček z krutiho masa,
krútí prsa,
recept z krutich prsou,
co z krutich prsou,
hovězí rýfek,
španělský ptáček z krůtího,
hovězí brostek,
co uvařit z krutích prsou,
skřipec na španělské ptáčky,
španělský ptáčky s krůtího masa video recepty,
krůtí prsa recepty
Suroviny:
prsa krůtí,
hořčice,
slanina vcelku,
cibule,
okurky sterilované,
šunka kuřecí,
vejce,
sůl,
masox,
mouka hladká
Komentáře (31)
Jani,hezky jsi navařila
Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...
Spagi, myslíš?