Ptáček z krůtích prsou
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 901 kJ / 1 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,41 g |
Tuky | 100,56 g |
Vláknina | 6,62 g |
Cholesterol | 489 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,36 g |
Sacharidy | 14,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krůtí maso vařím poměrmě často a protože jsem zde nenašla podobné ptáčky, napadlo mne, že nebude vadit, když přidám receptík. Určitě to není nic zvláštního, ale řídím se podle toho, že se sama někdy divím, že mne jednoduché věci nenapadnou:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2013 15:29
Anna Kocikova:
17. 1. 2013 13:23
Jana Remkova:Pobavilo mě tady to nářečíStrýc z Prostřední Suché u Havířova,když šel pro maso tak bylo jeho rčení"Mařo,kde mám galaty a buty,bo idu do masařa pro brostekMy jsme se se švígrou mohly umlátit smíchyI má babička používala slovo brostek(rýfek,neboli hov.přední s kostí).Když se podaří a mají v masně pěkný,široký kousek,tak po vykostění se i ty plátky na ptáčky povedouA když ne,tak menší roštěnky určitě
Jani,hezky jsi navařilaI ta šťávička vypadá mňamkovně
Jani,hezky jsi navařilaI ta šťávička vypadá mňamkovně
15. 1. 2013 09:31
povedené dělám také, protože ani já nemám problém se záměnou původního masa v recepturáchnaposledy jsem je dělala z vykoštěných králičích hřbetů
14. 1. 2013 14:20
14. 1. 2013 14:15
Děkuju za vysvětlení
14. 1. 2013 14:03
spagetka: je to to podplečí. Spagi, já nejsem "tu stela", já jsem ostravačka, ale fakt to tak znám celý život pod tím názvem. Děkuji za ten odkaz
14. 1. 2013 13:39
Jana Remkova: Jani, jo, ono se to totiž používá i v Polsku a vy to tam máte přeci propojené. Čisté hrudí to není, je to přední s kostí, používá se nejčastějc na polévky, vývary i na omáčky.
Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...
Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...
14. 1. 2013 13:38
Jana Remkova: to nevadí, já jen, že jsem to nikdy neslyšela, je mi jasný, že je to nářečí, tak by mě zajímalo, co že to vlastně je
14. 1. 2013 13:38
Tak, mělo by to být podplečí
14. 1. 2013 13:36
maris: Já se strašně stydím, musím se zeptat syna, nebo zetě, asi ano, hrudí, ale na druhé straně, i hrudí se tady prodává, tak fakt nevím. Podívám se do knížky na zabíječku.
Spagi, myslíš? Já nevím, i v Ostravě se to tak říkalo..Neznám jiný výraz
Spagi, myslíš? Já nevím, i v Ostravě se to tak říkalo..Neznám jiný výraz
14. 1. 2013 13:33
maris: přední hovězí, pochází to z Ostravského nářečí
14. 1. 2013 13:33
Jana Remkova: zabíjet Tě nebudu, možná hrudí ?
14. 1. 2013 13:30
maris: hovězí na polévku. Uprostřed je hrubší kost, kolem dokola maso. Zabij mne, z které části býka to je, fakt teď nevím, ale trochu bych to přirovnala k vepřové pleci
14. 1. 2013 13:28
Jana Remkova: co je to brostek ?
14. 1. 2013 13:27
majda 2: uděláš!! Já udělám ptáčky i z hovězího brostku, když budu muset!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 9 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Oříšková roláda s mascarpone krémem
Sindy33140 uvařila před 3 minutami
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 34 minutami
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 34 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 47 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 48 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 50 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 57 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: ptáčky z krutího masa kruti ptacky recepty z krutích prsou špaňelský ptáček z krůtího masa ptáčci z krutího masa španělské ptáčky z krůtího masa krůtí prsa recept krůtí ptáčci brostek ptáček z krutiho masa krútí prsa recept z krutich prsou co z krutich prsou hovězí rýfek španělský ptáček z krůtího hovězí brostek co uvařit z krutích prsou skřipec na španělské ptáčky španělský ptáčky s krůtího masa video recepty krůtí prsa recepty
Suroviny: prsa krůtí, hořčice, slanina vcelku, cibule, okurky sterilované, šunka kuřecí, vejce, sůl, masox, mouka hladká
Ptáček z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Mg
30 názorů