Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná vánočka z domácí pekárny

Vzpomínáte na lahodnou vánočku jako od babičky nebo maminky? Chcete upéct stejně výbornou? Náš recept vás provede krok za krokem. Na těsto vyzrajeme tím, že ho zaděláme v domácí pekárně. Potom už jen stačí nezauzlovat si ruce při pletení.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez dob kynutí

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

26. 1. 2013 18:10

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 714 kJ / 3 756 kcal
Bílkoviny96,94 g
Tuky114,38 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 955 mg
Sodík 1,18 g
Sůl2,79 g
Sacharidy574,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z těsta vyjdou buď dvě vánočky po šesti (nebo můžeme udělat jednu velkou, skládanou vánočku z devíti pramenů).

Těsto můžeme umíchat i klasicky v míse, ale v pekárně je to pohodlnější a těsto tak v míse nikdy nevypracujeme.

Vánočka je velmi lahodná a voňavá a vydrží, teda pokud se nesní, dlouho čerstvá, ale to se u nás ještě nestalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kendys70

5. 12. 2016 23:54

Vánočka je vynikající....:yes:

Ivca

28. 11. 2016 18:21

mersy: Děkuji, můžu říct,ze z vánočky nám zbyla jen malá patička,moc jsme si pochutnali , měla úžasnou chuť. Takže jak jsem již psala, určitě nebude chybět na vánočním stole.:yes:

mersy mersy

28. 11. 2016 12:45

Ivca: Dobrý den Ivo, moc zdravím do daleké Anglie:-K jsem moc ráda že vánočka má úspěch..:-)
Přeji vám krásné vánoční svátky:-K:-K

Ivca

27. 11. 2016 18:07

Děkuji za super recept na vánočku, už je v troubě, krásně voní,hezky naskočila, určitě ji udělám na vánoce.Jsem ráda, že i tady v Anglii si můžeme udělat pravou českou vánočku. Přeji pěkné předvánoční období:yes::-Kwww.toprecepty.cz

mersy mersy

14. 11. 2016 17:31

Lenka: Dobrý večer Leni, samozřejmě každý nemá pekárnu. Nevidím problém vymísit ručně nebo za pomocí robotu.:-)
Důležité je nechat dobře nakynout vánočku před pečením..:-D
Přeji vám hodně zdaru při pečení..:-K:-K

Lenka

14. 11. 2016 15:05

Dobrý den,
asi se Vám můj dotaz bude zdát hloupý, ale musím se zeptat. Když nemám doma pekárnu, můžu ingredience ve stejném pořadí naházet do robota a hákem vypracovat v těsto a následně dál pokračovat podle receptu? Vánočka je pro mě nezdolaný vrchol, který bych letos chtěla pokořit. Tento recept se mi líbí, vypadá jednoduše, jen to nechci vzdát kvůli absenci pekárny :) Děkuji za odpověď :) :-K

mersy mersy

5. 10. 2016 07:21

Pavla: Pavlínko moc děkuji:-K jsem ráda že chutná...:-K

mersy mersy

5. 10. 2016 07:19

Kara: To jsem ráda...:-K

mersy mersy

5. 10. 2016 07:17

Madula: Dobrý den Madulo..:-)vaše kritika se mi nelíbí,nebot vánočku peču spousty let a vždy sklidila ůspěch!!
Nikdo vás k tomu nenutí aby jste ji pekla. :-// Zvláštní že váš profil nevykazauje zatím žádný receptík pouze kritiky:-!:-!....:no::no:

Madula Madula

4. 10. 2016 23:52

A ještě - na 60 dkg mouky dejte plnou !!! lžičku soli. Není to pak dobré - je to bezchutné bláto - totéž platí u ostatního kynutého "buchtového" těsta.

Madula Madula

4. 10. 2016 23:49

Tak nevím, jestli to zkusit. Je to chudá "vánočka", ale jako snídaňová by stačila. Skutečně vynikající vánočka viz.: Kuchařka naší vesnice" . Tam je naprosto bezkonkurenční. Toto by při té trošce tuku a celé kostce droždí nemělo spadnout. Ale k vánočce se přibližuje jen těmi rozinkami v rumu. A taky se mně zdá málo mléka na 60 dkg mouky. :-O
Pošlu zprávu o výsledku mého snažení. Zkusím z poloviční dávky:-p

Kara

21. 12. 2015 14:43

Tak těsto super, už se peče, jen mi začala potvůrka hodně sjíždět a to ji mam přišpejlovanou jak to jen šlo, tak doufam že z toho nebude rozplesklá vanočka. :-8

Kara

21. 12. 2015 11:37

Zdravím mám dotazek. Kdyz date do pekarny to těsto vymíchat, je taky takove hutné? Ale nabyde ne? :) Pravě jsem to tam dala...tak pak napíšu jaká je.;-)

Kara

20. 12. 2015 02:17

Jiřina:No domácí nebude nikdy jako z krámu. Pač domácí je prostě domácí, víme co do toho dáváme....To co se kupuje v krámě, do toho nevidíme, a jelikož jsem měla tu čest vidět strojovou vyrobu pred vánoci v pekárně, tak vám zaručuji, že tam občas kromě mouky najdete i něco hodně těžce masitého, co nestihne z pasu utéct. A proto...jedině a jedině si udělat doma.;-)

Jiřina

20. 11. 2015 12:18

Jackie79: Domácí Vánočka nikdy nebude taková, jako v krámně. Tedy pokoud nebudete dělat přestně jejich recept. Pořádná, pravá, domácí Vánočka je jiná a "těšší" .;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vanocka z domaci pekarny těsto na vánočku z domácí pekárny recept na vybornou vanocku domaci vánočka vánočka z pekárny dobrá a vláčná domácí vánočka vynikající vánočka z domácí pekárny nadýchaná vánočka recept vánočka v domácí pekárně vanočka recept z domaci pekarny nadýchaná vánočka vánočka domácí pekárna výborná vláčná vánočka vanocka do pekarny vanocka se sadlem recept na vánočku v domácí pekárně vláčná vánočka domácí vánočka recept vánočka v pekárně vánočka z domácí pekárny recept

Suroviny: mléko, máslo, žloutek, vejce, cukr vanilkový, cukr krupice, sůl, rozinky v rumu, kůra citronová, mouka polohrubá, mouka hladká, droždí sušené, bílek, mandle, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Výborná vánočka z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KEYx