Bulky se sýrem
Pro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme. Nejlepší jsou čerstvé, ale vláčné vydrží i několik dní po upečení.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 406 kJ / 3 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,10 g |
Tuky | 107,10 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,62 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 624,40 g |
Postup přípravy
při teplotě 190–200 °C po dobu 15–20 minut - podle velikosti bulek a výkonu naší trouby.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulky se sýrem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJjD
Moje poznámka
Bulky se sýrem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJjD
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 36 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 2 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 5 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Tématické fráze:
bulky se sýrem,
bulky se syrem recept,
sýrové bulky,
domácí bulky se sýrem,
sýrové bulky podle hrušky,
cottage bulky,
bulka se syrem,
cottage bulky recept,
bulky se sýrem podle hrušky,
domácí sýrové bulky,
bulka se sýrem recept,
bulky z cottage,
sýrové bulky z domácí pekárny,
recept na bulky se sýrem,
sýrové bulky recept,
sýrové bulky z pekárny,
bulky z cottage recept,
recept na těsto bulka se sýrem,
sýr v bulce,
bulky se sýrem a slaninou
Suroviny:
voda,
olej,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
sýr tvrdý
Komentáře (115)
Veronika.Hrozna: a to zamrzí, že?
Koupili jsme (je to asi 3 roky) novou troubu, značka Gorenje, dodavatel její kvalitu vychvaloval. Když peču jakékoliv pečivo, musel jsem čas pečení vždy (opravdu vždy) prodlužovat oproti popisu v receptu, a to o asi 20%.
Rozhodl jsem se troubu prověřit. Koupil jsem bimetalový teploměr a měřil skutečnou teplotu v troubě. Asi do 160°C se jakž takž shodovala teplota na teploměru s teplotou nastavenou "knoflíkem" trouby. Od 160°C se začaly hodnoty lišit - při nastavené teplotě 220°C už teploměr ukazoval jen 190°C, rozdíl už byl 30°C, a to už je opravdu hodně.
Nedovedl jsem posoudit, zda ukazuje špatně trouba nebo zda je nepřesný teploměr. Koupil jsem proto jiný teploměr od jiného výrobce (pro jistotu) a pokus zopakoval. Oba teploměry ukazovaly stejnou teplotu, teplotu ale odlišnou od nastavení trouby. Závěr: trouba ve skutečnosti peče na nižší teplotě, než nastavíme a než ukazuje, a to až o neuvěřitelných 30°C.
Teď tedy při pečení nastavuji buď o 20 - 30°C více než je psáno v receptu nebo prodlužuji dobu pečení o asi 20%.
Díky za info
mohla bych použít olivový olej?
Děkuji
Omlouvám se zapoměla jsem se přihlásit a nechce se mi to přepisovat. Coleta
Nikca: pokud jsi dodržela teplotu i dobu pečení, měly by být hotové. Ale každá trouba peče jinak a někdy jsou ty rozdíly opravdu veliké. Určitě to časem vychytáš
Přidala jsem fotku.
Samozřejmě, že jde těsto zadělat i bez pekárny - v části vody rozmícháš cukr, trošku mouky a droždí, necháš vykynout (asi 15-20 min) a pak vmícháš zbytek surovin do těsta. Těsto kyne v teplejším prostředí asi hodinu.
Na postup můžeš mrknout i sem http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...
Jirko, tenhle recept je na bulky obyčejné, pekla jsem je kdysi dávno (a dlouho) místo rohlíků - ty jsou přeci taky nevýrazné
Dělávala jsem z toho i malé, válečkovité bulky, do kterých jsem při tvarování zabalila pár kolečk voňavého salámu nebo třeba půl párku....